Jackie Chan a împlinit 70 de ani! Singurul actor ce și-a donat jumătate din avere, mai bine de 200 milioane de $, vrea să ”scape” și de restul banilor

Jackie Chan a împlinit 70 de ani. Născut în Victoria Peak din Hong Kong, pe numele adevărat Cheng Long, simpaticul Jackie nu s-a remarcat doar ca actor și cunoscător de kung fu, ci și ca regizor, scenarist, cascador, coregraf de lupte, producător, anteprenor, cântăreț și mare filantrop cu circa 200 milioane de dolari donați.

Acțiunile sale cu Jackie Chan Charitable Fundation l-au recomandat drept ambasador al bunăvoinței UNICEF, cu averi donate sinistraților ori celor afectați de seisme ori foamete. Dărnicia sa le-a dat de gândit și copiilor săi, căci actorul, care o avere estimată la circa 400 de milioane de dolari (conform Forbes-n.r.), a anunțat că are de gând să doneze și restul averii sale. Asta după ce fiul său cel mare a ajuns în închisoare din cauza consumului de droguri, acesta fiind dezmoștenit de Jackie Chan, virulent ambasador antidrog.

Jackie Chan a împlinit 70 de ani! Faimosul actor deține și o rețea de sushi restaurante în mai multe locuri din lume (Hong Kong, Seul, Hawaii, Singapore și Kuala Lampur).  Născut într-o familie săracă, cu o copilărie plină de umilințe și neajunsuri, acesta și-a găsit refugiul în artele marțiale a căror filosofie i-au dat putere să reziste acestor greutăți.

Starul de a inspirat milioane de copii și care are și o stea pe Walk of Fame din Hollywood, a uimit întreaga lume când a anunțat că își va dona mai toți banii deoarece se consideră o persoană cunoscută, care poate fi primit la orice masă fără să lase un ban.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed