AcasăExterneKyodo: Ţinta trăgatorului lui Abe a fost iniţial o altă persoană

Kyodo: Ţinta trăgatorului lui Abe a fost iniţial o altă persoană

Tetsuya Yamagami, un locuitor în vârstă de 41 de ani al prefecturii Nara, care l-a împuşcat mortal pe fostul prim-ministru japonez Shinzo Abe, plănuia iniţial să atace o altă persoană, transmite agenţia japoneză de presă Kyodo.

În timpul interogatoriului, Yamagami a recunoscut că iniţial plănuise un atac asupra şefului unei anumite organizaţii religioase, dar ulterior a decis să-l omoare pe Abe, deoarece credea că şi fostul prim-ministru al Japoniei era înrudit cu acest grup religios.

Numele acestei organizaţii nu a fost dezvăluit momentan. Anterior, o sursă familiarizată cu ancheta a mai spus unui corespondent TASS că Tetsuya Yamagami şi-a explicat atacul asupra lui Shinzo Abe prin faptul că îl considera pe fostul premier implicat într-un anumit grup religios.

Potrivit deţinutului, Abe aparţinea unui anumit grup de persoane, din cauza căruia familia Yamagami s-a confruntat cu serioase probleme financiare. „Mama mea a fost atrasă în acest grup, a făcut o donaţie mare pentru ea, din cauza căreia viaţa familiei noastre a scăzut”, a spus televiziunea publică japoneză, citat de el în timpul interogatoriului. Poliţia Prefecturală Nara, care investighează cazul, s-a abţinut şi ea să comenteze acest subiect în cadrul unui briefing special de vineri, explicând că acest lucru este în interesul anchetei.

Ultimele Articole