LA ASTA S-A AJUNS. Medicii români NU AU VOIE să vorbească despre activitatea din spitale: „Suntem ameninţaţi cu dosare penale”

Dacă până la instituirea stării de urgenţă, doctorii ofereau informaţii despre pacienţii infectaţi cu COVID 19, acum nimeni nu mai spune nimic. Doctorilor le este teamă de consecinţe. Astfel, singura sursă de informare rămâne Grupul de Comunicare Strategică.

 

În toată România sunt interdicţii de comunicare. Prefecţii au primit luna trecută, de la secretarul de stat în MAI Gheorghe Sorescu, o circulară prin care sunt anunţaţi că nu au voie să comunice niciun fel de informaţie despre pacienţii şi testele pentru COVID-19.

 

Medicul militar Mihai Mărginean, detaşat la Spitalul din Suceava, a vorbit despre situaţia dezastruoasă de acolo pe canalul MApN.

 

„Noi suntem cei care negociem cu Dumnezeu o clipă, o oră, o zi. Pfff, foarte rar o săptămână din viaţa pacienţilor noştri”, a spus dr. Mihai Mărginean, medic militar.

 

Solicitat pentru un interviu, medicul a spus că nu poate vorbi decât prin Biroul de Presă al MApN.

 

Sunt şi cadre medicale care înfruntă interdicţiile. Un medic din Suceava a spus fără teamă că acolo nu sunt materiale de protecţie, iar unitatea era „moartă” fără armată.

 

„Suntem ameninţaţi cu dosare penale dacă divulgăm condiţiile în care lucrăm”, spune o asistentă de la Suceava.

 

Doctorul Cameliu Roiu a dezvăluit de mai multe ori problemele din sistem.

 

„Se minte foarte mult, ca şi la Colectiv, cum s-a minţit e zeci de ani cum iar avem de toate, cum iarăşi suntem în control, când, de fapt, spitalele sunt total nepregătite”, a spus dr. Camelia Roiu.

 

La alţii nu e aşa. Medici din Spania, Italia, Marea Britanie sau Statele Unite participă la emisiuni, postează pe reţelele de socializare şi vorbesc despre lipsurile din spitale sau vorbesc despre evoluţia coronavirusului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed