La mulți ani, Victor Rebengiuc! Marele actor împlinește astăzi 89 de ani. ”Sunt foarte optimist și aștept ultima cortină, o să vină”

La mulți ani, Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai iscusiţi maeştri ai scenei şi ecranului românesc din toate timpurile.

De aproape șapte decenii în lumina reflectoarelor, marele actor român rămâne un spirit viu, plin de energie, conectat la realitate și tehnologie și, spre bucuria românilor, încă în activitate. Actorul emblematic al Teatrului Bulandra, unde joacă din 1957, dar și al Naționalului Bucureștean (pe scena căruia a făcut istorie cu ”Regele moare”, Toți fiii mei” ori ”Umbre”), Rebengiuc a dovedit că este o personalizate atât de generoasă pe scenă și foarte discretă în afara sa. Toți vârsta își spune cuvântul, maestrul neascunzând că are probleme serioase de sănătate. A suferit două operații pe coloană, în ultimii 2 ani.

Gala Oscar 2022. Ce filme sunt favorite! LISTA peliculelor nominalizate

La mulți ani, Victor Rebengiuc! Marele actor împlinește astăzi 89 de ani

La mulți ani, Victor Rebengiuc. Marele actor împlinește astăzi 89 de ani

”Am avut eu probleme grave de sănătate cu coloana, am două operații pe coloană, și m-am refăcut foarte greu. Încă nu m-am refăcut de tot, dar nu se mai poate pentru că coloana mea e prea mult modificată. Am probleme, dureri mari, siguranță nu prea există în echilibru, merg greu, dar asta e… mi-am spus că aș putea să reiau rolul acesta („Regele moare” de Eugen Ionesco-n.r.) , să jucăm spectacolul și îl joc. Pentru că, în fond, vorbesc despre un om care este la sfârșitul vieții, care are toate belelele care vin odată cu sfârșitul vieții, boli și alte lucruri. Sunt foarte optimist și aștept sfârșitul, aștept ultima cortină, o să vină. Ce nu îmi place e că mă cam doare și n-aș fi vrut să vină cu durere, mi-ar fi plăcut să fie fără durere, să fie în liniște așa, te culci și nu te mai scoli, dar ne mai sculăm de câteva ori și gata”, sunt confesiunile șocante ale artistului ce a jucat în memorabilele pelicule: ”Moromeţii”, ”Cel mai iubit dintre pământeni”, ”Pădurea Spânzuraţilor” sau ”Aferim”.

Victor Rebengiuc a absolvit UNATC “I. L. Caragiale” Bucureşti în 1956, facultate unde a fost rector între 1990 şi 1996. A obţinut mai multe premii UNITER, Premiul Asociaţiei Cineaştilor din România, pentru filmul ”Tănase Scatiu” în anul 1976, pentru filmele ”Moromeţii” şi ”Pădureanca” în anul 1987, premii la Festivalul Internaţional de Film de la San Remo (Italia, 1988), la Festivalul Internaţional Santarem (Portugalia, 1988) pentru filmul ”Moromeţii” şi Premiul Uniunii Cineaştilor din România pentru filmul ”Balanţa” în 1992.

Expoziția ”Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste”, deschisă la Muzeul Național de Istorie

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed