Lloyds îşi vinde divizia de administrare a activelor către Bank of New York Mellon

Vânzarea va cuprinde operaţiunile externe de administrare derulate de Insight, care se referă la active de 80 miliarde lire sterline pentru schemele de pensii şi alte companii.

Afacerea, care este posibil să fie finalizată în ultimul trimestru al anului, include lichidităţi de 200 milioane lire sterline şi contravaloarea în acţiuni a 35 milioane lire sterline.

Anunţul vine în contextul în care Lloyds, grupul bancar britanic care a achiziţionat banca HBOS Plc, a afişat miercuri o pierdere de 3,1 miliarde lire sterline (5,2 miliarde dolari) în primul semestru din 2009, din cauza deprecierilor de active din segmentul creditării imobiliare şi corporative.

Banca a eliminat 8.800 slujbe în 2009, pentru a reduce costurile cu 1,5 miliarde lire sterline până în 2011.

Pierderea este cea mai mare raportată până în acest moment de o bancă britanică pentru perioada luată în calcul. Northern Rock Plc, bancă naţionalizată în timpul crizei creditelor, a afişat o pierdere de 771 milioane lire sterline în primul semestru din 2009.

Barclays Plc, a doua bancă britanică, a raportat o creştere de 10% a profitului net în timp ce HSBC, cea mai mare bancă europeană a afişat o scădere de 57% a profitului net.

Lloyds ar putea fi forţată de Uniunea Europeană să vândă filiale sau alte active ca parte a unui plan de a asigura active în valoare de 260 miliarde lire sterline.

Acest plan, realizat în cooperare cu guvernul britanic, va presupune că Lloyds va fi responsabil pentru primele 25 miliarde lire sterline asigurate, iar contibuabilii vor acoperi 90% din pierderile potenţiale, după acest nivel.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed