Maia Sandu a confirmat spusele lui Zelenski! Cum arată planul Kremlinului de a înlocui puterea de la Chișinău

Maia Sandu a confirmat că declarațiile președintelui ucrainea Volodimir Zelenski despre încercările Kremlinului de a înlocui puterea de la Chișinău cu una prorusă sunt reale, însă i-a asigurat pe cetățeni că statul face toate demersurile pentru a opri aceste tentative.

Conform președintelui Republicii Moldova, la operațiune ar urma să participe persoane din Rusia, Belarus, Serbia și Muntenegru, dar și forțe interne asociate cu”formațiunea Șor și mai multe persoane cunoscute pentru legăturile cu Plahotniuc”.

”Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luarea de ostatici. Prin acțiuni violențe, mascate prin proteste ale așa-numitei opoziției, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău. Documentele recepționate de la partenerii ucraineni demonstrează o bună documentare a locațiilor și aspectelor logistice pentruorganizarea acestor activități subversive”, a adăugat Maia Sandu.

Declarațiile președintelui Maia Sandu:

Bună ziua! Dragi cetățeni, în ultimele zile au apărut în spațiu public mai multe discuții despre situația de securitate a țării noastre. Declarațiile președintelui Zelenski despre planurile Federației Ruse de destabilizare a Republicii Moldova au fost confirmate de instituțiile noastre. Planul Rusiei de a întreprinde acțiuni subversive pe teritoriul statului nostru nu este unul nou. Ternative de destabilizare a situației și de subminare a statului au existat și anul trecut, dar ele nu și-au atins obiectivul, datorită intervenție instituțiilor noastre. 

În perioada octombrie decembrie autorităților au intervenit în mai multe cazuri de organizații criminale și le-au oprit.

În toamnă accentul s-a pus pe criza energetică care trebuia să creeze proteste la nivelul statului, care trebuia să provoace nemulțumiri în rândul populației. Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luarea de ostatici. Prin acțiuni violențe, mascate prin proteste ale așa-numitei opoziției, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău.

Documentele recepționate de la partenerii ucraineni demonstrează o bună documentare a locațiilor și aspectelor logistice pentruorganizarea acestor activități subversive. De asemenea, planul presupune folosirea persoanelor din afara țării pentru acest comportament violent. De exemplu, documentele conțin informații despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetățeni au Federației Ruse Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegru. 

Vă asigur că instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări.

În realizarea planului se folosesc de organizații criminale precum formațiunea Șor și toate derivatele ei, pe unii veterani și mai multe persoane cunoscute pentru legăturile cu Plahotniuc.

Așa cum am menționa scopul e răsturnarea regimului constituțional și instaurarea unei conduceri ilegitime pentru a pune țara la dispoziția Rusiei, pentru a opri procesul de integrare europeană, dar pentru ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul din Ucraina. Pentru a preveni acest scenariu cer instituțiilor să dea dovadă de violență maximă.  îndepărta Moldova de integrarea UE și pentru a răspunde cerințelor Moscovei.

Cer parlamentului Republicii Moldova să adopte proiectele de lege care vor oferi SIS și procuraturii cadrul legislativ pentru a combate mai eficient riscurile la adresa securității țării. acționa.

Toți cei care participă la aceste activități, elemente extreme, membrii ai grupărilor criminale și cei care îi protejează trebuie trași la răspundere.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed