AcasăNEWSMApN atenționează asupra fake-news-urilor privind ordine de înrolare în armată și introducerea...

MApN atenționează asupra fake-news-urilor privind ordine de înrolare în armată și introducerea serviciului militar obligatoriu

Ministerul Apărării atenționează asupra unei încercări de dezinformare care circulă în mediul online, legată de procesul de recrutare.

„Vă semnalăm încă o încercare de dezinformare care circulă în mediul on-line, legată tot de procesul de recrutare. Vă informăm că NU, Baza Militară Deveselu NU FACE încorporări. Mai multe detalii puteți afla din postarea noastră de ieri pe o temă similară. Vă rugăm să vă informați DOAR din sursele oficiale!”, a postat vineri, pe Facebook, MApN.

sursa foto: Facebook/ MApN

Comunicatul integral transmis ieri de MApN:

Atenție la informațiile false!

Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme.

În România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005.

Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2).

Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3).

Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face DOAR în situația decretării uneia dintre cele trei stări menționate mai sus.

Vă rugăm să vă informați DOAR din sursele oficiale!

Ultimele Articole