Mark Zuckerberg: Previziunile Meta Platforms din timpul pandemiei au fost prea optimiste

Zuckerberg, răspunzând la o întrebare a unui angajat la o întâlnire la nivel de companie care a avut loc joi, a spus că angajările au fost prea agresive şi că nu a luat în considerare posibilitatea unei recesiuni economice, potrivit unei persoane care a auzit discuţiile.

Angajatul a întrebat despre greşelile făcute de Zuckerberg, a spus persoana.

Meta a refuzat să comenteze.

Comentariile au fost mai clare decât cele pe care Zuckerberg le-a transmis în timpul unei discuţii telefonice cu un investitor în ziua precedentă, după ce Meta, proprietara Facebook, a înregistrat prima scădere trimestrială a veniturilor şi a estimat că va avea loc o nouă scădere în trimestrul al treilea.

În discuţia cu investitorul, Zuckerberg a spus că crede că economia intră într-o recesiune care va avea un ”impact larg” asupra afacerii de publicitate digitală.

”Este întotdeauna greu de prezis cât de adânci sau cât de lungi vor fi aceste cicluri, dar aş spune că situaţia pare mai proastă decât în ​​trimestrul trecut”, a spus el.

Compania intenţionează ”să reducă în mod constant creşterea numărului de angajaţi” în anul următor, a mai arătat Zuckerberg.

La şedinţa companiei de joi, un alt angajat l-a întrebat pe Zuckerberg dacă managerii superiori de la Meta au încetinit activitatea, făcând referire la o dezbatere în curs de desfăşurare asupra mandatului, de când un director executiv le-a spus în această lună managerilor „să îi elimine” pe angajaţii care ”încetinesc activitatea” sau au performanţe slabe.

Zuckerberg a răspuns discutând despre recenziile de performanţă ale Meta în general, conform persoanei care l-a auzit vorbind, precum şi unei alte informaţii despre răspuns.

Angajatul care a ridicat întrebarea a trecut apoi la secţiunea de comentarii a unui forum de discuţii intern, scriind că, în opinia sa, Zuckerberg nu a răspuns la întrebarea sa.

Discuţiile au loc în timp ce Zuckerberg se luptă cu probleme de moral al angajaţilor din ce în ce mai intense la Meta, pe lângă problemele economice şi provocările de afaceri din partea Apple şi TikTok, deţinută de ByteDance.

La o întâlnire tensionată la nivel de companie de luna trecută, Zuckerberg le-a spus angajaţilor că se aştepta ca aceştia să lucreze cu mai multă ”intensitate”, în timp ce a redus obiectivele de angajare şi a crescut standardele de performanţă care au fost relaxate în timpul pandemiei.

Angajaţii Meta, care, la fel ca mulţi angajaţi din domeniul tehnologiei, sunt plătiţi parţial în unităţi de acţiuni, şi-au văzut compensaţia redusă în acest an, în condiţiile în care preţul acţiunilor a scăzut în urma ştirilor privind stagnarea creşterii.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed