McDonald’s a dezvăluit unul dintre cele mai păzite secrete

Alături de McDonald’s, în această situație se află și Yum Brands, care deține în China KFC și Pizza Hut, precum și alte trei lanțuri de restaurante fast-food – Burger King, Carl’s Jr. și lanțul taiwanez Dico’s, scrie publicația „Quartz”.

 

Această măsură fără precedent în istoria acestor companii a fost luată după scandalul apărut după ce s-a descoperit că unul dintre furnizorii lanțurilor de restaurante menționate a livrat carne de pui și de vită expirată de un an de zile. În mod normal, lista de furnizori este un secret păstrat cu sfințenie de oficialii marilor lanțuri de restaurante. Scopul autorităților de reglementare din China este să îmbunătățească transparența pentru a-i proteja pe consumatori de asemenea situații.

 

Benjamin Cavender, analist la China Market Research Group, a declarat pentru Reuters că, de obicei, lanțurile fast-food nu își publică lista de furnizori, pentru a ascunde de concurență sursa materiei prime folosite pentru a pregăti produsele vândute clienților. Iar unii retaileri de produse alimentare își schimbă furnizorii atât de des pe parcursul unui an încât se întâmplă să nu știe întotdeauna cine le sunt furnizorii, într-un anumit moment.

 

Yum Brands, proprietarul Pizza Hut și KFC, cel mai mare lanț fast-food din China după numărul de restaurante, a publicat o listă în limba chineză cu 26 de furnizori, printre care și subsidiare ale WH Group, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial. Lista furnizorilor McDonald’s include producătorii de lactate Beijing Sanyuan Foods Co și Kowloon Dairy.

 

Totodată, lista Yum mai cuprinde o filială a companiei agricole Singapore Wilmar International, numită Yihai Kerry, care este implicată într-o dispută legală cu un site de știri din China. Site-ul, people.com.cn, a scris că un tanc de ulei folosit de restaurante și gospodării a fost transportat de la Beijing la o fabrică Yihai Kerry care produce ulei comestibil. Yihai, unul dintre furnizorii de ulei pentru Yum Brands, susține că acel tanc de ulei a fost transportat la una dintre unitățile de prelucrare a deșeurilor deținute de firmă.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed