McDonald’s urmează să-şi vândă activele în Rusia unui operator local, Aleksandr Govor, un om de afaceri rus cu activităţi în domeniile petrolier, hotelier, al clinicilor private şi care operează deja 25 de restaurante ale mărcii în Siberia

Aleksandr Govor urmează să primească, în baza unui acord, întregul portofoliu al activelor McDonald’s în Rusia, a anunţat joi gigantul american fast-food, care deţine 850 de localuri şi are 62.000 de angajaţi în Rusia.

Suma tranzacţiei nu a fost comunicată, iar McDonald’s nu a precizat dacă meniul va rămâne acelaşi.

Însă numele mărcii va fi schimbat.

Aleksandr Govor a acceptat să păstreze actualii angajaţi timp de cel puţin doi ani, în condiţii echivalente celor de care beneficiază în prezent.

El va plăti, de asemenea, salariul angajaţilor biroului care lucrează în 45 de regiuni ruse, până la finalizarea operaţiunii, şi va plăti datoriile către furnizori, proprietari şi cheltuielile curente.

Vânzarea – care este necesar să fie aprobată de către autorităţide reglementare – urmează să fie finalizată în săptămânile următoare, anunţă lanţul fast-food.

Aleksandr Govor deţine, din 2015, o licenţă de exploatare a 25 de restaurante ale grupului american în mai multe oraşe din Siberia.

El este cofondatorul unei întreprinderi specializate în rafinarea petrolului – Neftekhimservice – şi face parte din Consiliul de Administraţie al unei societăţi care deţine un Hotel Park Inn şi o reţea de clinici private la Novokuzneţk, în Siberia.

McDonald’s şi-a anunţat luni decizia de a se retrage în totalitate din Rusia, după mai bine de 30 de ani de prezenţă, manifestându-şi astfel opoziţia faţă de invazia militară rusă a Ucrainei.

”Criza umanitară cauzată de Războiul din Ucraina şi mediul economic imprevizibil care a decurs din el au determinat McDonald’s să conchidă că o continuare a operaţiunilor în Rusia nu mai este de susţinut şi nici coerentă cu valorile noastre”, anunţa grupul.

McDonald’s a anunţat că prevede în conturile sale o taxă cuprinsă între 1,2 şi 1,4 miliarde de dolari, din cauza acestei retregeri.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed