Metode alternative de combatere a coronavirusului. Italienii susțin că vinul roşu ar putea fi benefic

Despre faptul că vinul roşu este un excelent antioxidant, care ajută sistemul imunitar, se ştie de mult și sunt doctori care recomandă câte un pahar pe zi tocmai în acest scop.

Un studiu întreprins la Napoli demonstrează că resveratrol, o substanță conținută de vinul roșu, este capabil să se bată cu viruşii. Potrivit unui studiu al Universității Federico II și publicat în revista Nature, Resveratrol ar putea fi fenolul capabil să blocheze replicarea virală a Covid-19.

Acest lucru rezultă dintr-un studiu realizat de Guangdi Li și Erik De Clercq de la Universitatea Federico II. Este un studiu bazat pe efectele resveratrolului, un fenol non-flavonoid și o fitoalexină produsă în mod natural de câteva plante ca răspuns la atacuri de agenți patogeni.

În această categorie intră  bacteriile sau ciupercile dar şi viruşii, pentru că s-a dovedit a fi capabil să blocheze replicarea virală a MERS, un virus care poate fi considerat „o rudă apropiată” de Covid-19 sau Sars-Cov-2.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed