AcasăPoliticMihai Tudose, atac la ministrul Energiei: Viața pe întuneric! Versurile și...

Mihai Tudose, atac la ministrul Energiei: Viața pe întuneric! Versurile și muzica: Virgil Popescu

Fostul premier PSD Mihai Tudose s-a lansat într-un atac acid împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.
”Viața pe întuneric! Versurile și muzica: Virgil Popescu”, și-a intitulat Tudose comentariul.
”Titular la Energie de prea multă vreme, având în vedere bilanțul catastrofal, cu impact pe termen lung pentru economie și viața românilor, Virgil Popescu tocmai a ajuns în punctul culminant al carierei sale guvernamentale. A găsit soluția crizei energetice pe care el însuși a moșit-o de zor!
Pentru că e bine de știut că noi ajungeam în criză energetică cu sau fără război în vecinătate, din cauza închiderii de capacități de producție, a creșterii dependenței de importuri și a blocării exploatării resurselor proprii. Pe scurt, când spunem criză energetică în România, spunem Virgil Popescu.
Iată, însă, că ambițiosul demolator al sistemului energetic național vrea să fie nu doar cauza problemei, ci și soluția: ”Să încercăm să stingem un bec, dacă nu mai stăm în acea cameră, să încercăm să dăm cu un grad sau două mai puţin caloriferul sau centrala pe perioada de iarnă”. Asta e soluția ministrului Energiei!”, a scris social-democratul.
Mihai Tudose îl critică pe ministru pentru că ar dori închiderea termocentralelor pe cărbune.
”Nimic despre termocentralele pe cărbune, pe care vrea să le închidă, ținând-o langa cu decarbonizarea, deși tendința europeană s-a inversat în noul context, nimic despre renegocierea capitolului pe Energie din PNRR, deși Comisia Europeană e de acord, nimic despre accelerarea lucrărilor la centrala de la Iernut, deși se anunță o iarnă cruntă din punct de vedere energetic. Nimic din ceea ce ar trebui să propună un ministru! Ci Virgil Popescu pur și simplu ne stinge lumina și ne taie căldura. De la Ceaușescu încoace n-a mai încercat nimeni să taie coada pisicii cu atâta brutalitate…
Mă întreb cum stăm cu producția de ceară, dacă tot ne întoarcem la lumânare. Că asta e singura soluție găsită de ministrul care spune că nu se teme de remaniere, ci numai de Dumnezeu.
Domnul cu mila, în cazul ăsta!”, a mai scris Mihai Tudose.

Ultimele Articole