MIHAI TUDOSE o jignește pe IOANA MIHĂILĂ în baza unui fake-news! ”Meduză fără creier”

0
89

Fostul premier Mihai Tudose a spus despre Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, că este ”o meduză fără creier” pe motiv că ar fi refuzat ca eminentul medic Leon Dănăilă să fie operat de urgență pentru o proteză la șold.

 

Doar că atacul a fost absolut gratuit în sensul că Dănăila nu a solicitat niciunui corp medical și niciunei instituții o astfel de proteză.

 

De unde s-a pornit

 

În urmă cu două zile, Antena 3 a spus, citând surse din apropierea lui Dănăilă, că ”medicul se confruntă momentan cu nişte dureri foarte mari, dureri cauzate de o coxartroză pe care el a lăsat-o, a dus-o pe picioare cum s-ar spune, atâta timp cât a putut. Era programat la o operaţie la Spitalul Foişor. Era vorba de o protezare, de o operaţie prin care i se monta o proteză de şold”.

Ieri, Ioana Mihăilă a fost întrebată ce îi transmite academicianului Leon Dănăilă, ministrul Sănătății răspunzând că ”fiecare pacient va fi tratat în funcţie de nivelul de urgenţă pe care afecţiunea o reprezintă, nu neaparat numele pacientului îl reprezintă”.

 

Atacul lui Tudose

 

Mihai Tudose a scris pe Cruntă lipsa de umanitate a ministresei pluseriste de la Sănătate față de suferința academicianului octogenar Leon Dănăilă! Rușinoasă lașitatea penelistă în fața umilinței la care juna Mihăilă îl supune pe venerabilul ex-senator PNL! A fost bun doctorul Dănăilă, în campania electorală din 2016, să deschidă lista PNL la București, dar acum, când marele neurochirug are nevoie de operație, la 87 de ani, cei care au profitat politic de pe urma imaginii sale tac chitic…
Academicianul e pe lista de așteptare la Spitalul Foișor, să fie operat pentru o proteză la șold. Dar spitalul a fost transformat în unitate Covid. Ce-i transmite ,,marioneta” lui Vlad Voiculescu medicului care a făcut peste 30.000 de operații în timpul carierei lui? ,,Fiecare pacient va fi tratat în funcţie de nivelul de urgenţă.”
Asta-i răsplata ministrului Sănătății pentru un medic care și-a dedicat viața salvării semenilor săi. Asta-i empatia față de victimele proastei gestiuni a pandemiei, pentru că sunt atâția români în situația doctorului Dănăilă, care așteaptă tratament pentru afecțiuni grave.
Sau vom avea și aici o justificare de genul nu-cred-că-a-fost-cel-mai-mare-neurochirurg-român?!?
Dar când nenorocești, zâmbind, o țară întreagă…. un om care a salvat zeci de mii de vieți și care nici măcar trotinetă nu are… nu există!!!
Meduzele au rezistat milioane de ani fără creier. Credeți că veți reuși și voi?”

 

 

Precizările lui Dănăilă

Leon Danaila a venit insa cu precizari, sustinand ca nu a solicitat niciodata o astfel de operatie si ca nici macar nu are vreo astfel de necesitate.

„Precizare. In ultimele zile, au fost raspandite in spatiul public mai multe informatii false despre starea mea de sanatate si anumite solicitari pe care le-as fi facut. Dat fiind ca tin la corecta informare a publicului si nu imi doresc ca numele meu sa fie folosit intr-o campanie de fake news, tin sa fac urmatoarele precizari:

1. Nu am solicitat niciunui corp medical si niciunei institutii o proteza de sold.
2. Nu sunt inscris pe nicio lista in vederea obtinerii unui astfel de dispozitiv medical.
3. Le multumesc pentru gandurile bune celor care si-au anuntat disponibilitatea de a ma ajuta pentru procurarea unei proteze de sold, insa nu am o astfel de necesitate.

Cu respect si cu multumiri pentru cei care vor prelua acest mesaj si vor contribui la restabilirea adevarului”, a anuntat Leon Danaila, tot pe Facebook.