x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(8) "sanatate"

Mii de copii, DROGAȚI de statul român

Medicii pedopsihiatrii au prescris medicaţie psihotropă în cote alarmante copiilor din sistemul de protecţie specială şi, de cele mai multe ori, la cererea îngrijitorilor acestora şi nu a reprezentantului lor legal, se arată într-o scrisoare adresată premierului Viorica Dăncilă, dar şi ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, de Centrul de Resurse Juridice (CRJ).

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 22.03.2019, 11:11

Două treimi dintre copiii din centrele sociale din România au primit pastile care să-i liniştească sau sa-i adoarmă. 6.000 de copii au fost drogaţi. Iar datele sunt oficiale si au fost obţinute de Centrul de Resurse Juridice (CRJ) de la direcţiile de protecţie socială din ţară. Din aceleaşi acte reiese că un sfert dintre copiii de care statul trebuie să aibă grijă au fost internaţi în spitale de psihiatrie. După ce au fost abandonaţi de familie, primesc medicamente şi umilinţe.

 

Până când pleacă din spitalele de psihiatrie, unde ar trebui să primească ajutor de specialitate, sunt batjocoriți. Un exemplu vine de la Târgu Jiu, unde o angajată a filmat cu telefonul doi pacienți dezbrăcați. Poliția a deschis o anchetă în acest caz.