Ministerele au afişat lista cu veniturile angajaţilor. Vezi cât câştigă miniştrii şi secretarii de stat

La Ministerul Administraţiei şi Internelor, doi secretari de stat câştigă mai mult decât ministrul. Unul dintre ei are peste 11 mii de lei pe lună, iar cel de al doilea, peste 10 mii. Ministrul are un salariu net de 5,361 de lei.

Un alt minister, alte sume demne de toată atenţia. Să ne aruncăm privirea pe site-ul Ministerului Agriculturii. Aici, ministrul câştigă net tot puţin peste 5.000 de lei. Subalternii se apropie însă, foarte mult de acest venit. De exemplu, directorul general pentru Afaceri Europene şi Relatii Internaţionale, cu un venit net de 5.098 de lei. La fel şi şeful Direcţiei generale Buget-Finanţe şi Fonduri Europene.

Salariile mari ale unor subordonaţi ai ministrului Agriculturii sunt însă, justificate de sportul de 75% din bugetul Uniunii Europene acordat celor care lucrează cu fonduri europene. Un director de la Directia Juridică primeşte net cu numai cinci sute de lei mai puţin decât ministrul Agriculturii, adică 4.546 lei.

Şi Ministerul Economiei a făcut publice salariile angajaţilor. Ministrul este remunerat cu 7.643 lei, venit brut. Cei cinci secretari de stat din Minister primesc cu 1.000 de lei mai puţin, adică 6.691 de lei. În schimb, aceştia mai primesc o serie de venituri în calitate de reprezentanţi ai Ministerului, în diverse structuri. Aşa încât un secretar de stat poate beneficia de un venit suplimentar care poate ajunge chiar şi la 22092 lei pe lună, echivalentul a peste 220 de milioane de lei vechi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed