Transformarea fostei Burse a Mărfurilor în The Ark, investiţii de 4 mil. euro

The Ark, fosta Bursă a Marfurilor, este acum, după o investiţie de circa 4 milioane de euro, un spaţiu funcţional, deşi potenţialul său nu este încă folosit la maximum.

Ce poţi face cu o clădire istorică, părăsită şi aproape distrusă într-un moment în care piaţa imobiliară este pe creştere? O poţi transforma într-un spaţiu de birouri sau în spaţiu comercial sau poţi face ceva mai mult: o zonă a creativităţii şi a comunităţii. Asta şi-au propus şi fondatorii DC Communication şi Headvertising când au preluat împreună, în urmă cu 5 ani, clădirea fostei Burse a Mărfurilor.

Iniţial investiţia a fost estimată la 2,5 milioane de euro. Însă nu este simplu să iei o coajă de ou şi să o umpli cu seringa, spune Crenguţa Roşu. Probleme tehnice şi administrative, inclusiv descoperirea unei bombe neexplodate, au întârziat lucrările cu 2 ani. Perioadă care s-a suprapus cu vârful boom-ului imobiliar, care a însemnat costuri ridicate, şi cu începutul crizei, care a afectat veniturile. Astfel încât până acum valoarea totală a investiţiei este de circa 4 milioane de euro. A fost însă un risc asumat, spune Sorin Alexandrescu.

The Ark, fosta Bursă a Mărfurilor, a fost gazda conferinţei Antreprenor. Show Me The Business organizată de revista Money Express în 27 mai.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed