Ministerul Justiţiei: Proiectul de buget dedicat Justiţiei pentru anul 2023 înregistrează o creştere de 7% faţă de bugetul rectificat pe anul 2022

„În temeiul prevederilor art. 142 din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, cheltuielile de personal şi alte categorii de cheltuieli, intrinsec legate de cheltuielile de personal aferente instanţelor judecătoreşti, nu mai sunt în bugetul Ministerului Justiţiei şi sunt preluate la bugetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De aici, o suplimentare a bugetului ICCJ cu 2,521 miliarde lei. După efectuarea redistribuirii de credite între Ministerul Justiţiei şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform prevederilor sus-menţionate, fondurile prevăzute în proiectul de buget pentru anul 2023 pentru Ministerul Justiţiei sunt în sumă de 2.912 miliarde lei”, arată comunicatul de presă al Ministerului Justiţiei.

Conform sursei citate, proiectul de buget dedicat Justiţiei pentru anul 2023, în sumă de 5.43 miliarde lei, sumă rezultată din bugetul Ministerului plus suplimentarea bugetului ÎCCJ, înregistrează o creştere de aprox. 7% faţă de bugetul rectificat pe anul 2022 – în sumă de 5.083.534 mii lei, fără a include şi drepturile salariale restante.

MJ mai precizează că, atât în anul 2022, cât şi în anii precedenţi, sumele necesare pentru achitarea tranşelor aferente drepturilor salariale restante stabilite prin hotărâri judecătoreşti şi acte administrative au fost alocate cu ocazia rectificărilor bugetare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed