Ministerul ucrainean al Apărării şi două bănci, vizate într-un atac cibernetic; Guvernul ucrainean arată cu degetul Rusia

Centrul  Comunicaţiilor Strategice şi Securităţii Informatce, aflat în subordinea Ministerului Culturii, nu atribuie atacul, într-un comunicat, însă arată cu degetul Rusia.

”Nu este exclus ca agresorul să folosească tactici sau mici trucuri murdare din cauză că planurile agresive nu-i funcţionează la scară mare”, acuză Centrul.

Kievul a mai acuzat Moscova de astfel de atacuri în trecut, după ce Rusia a comasat peste 100.000 de militari la frontera Ucrainei.

Un mesaj anunţa, pe site-ul Ministerului Apărării, că acesta se află în mentenanţă.

Ministerul a anunţat într-o postare pe Twitter că site-ul său pare să fie vizat într-un atac cibernetic şi că acţiona în vederea restabilirii accesului.

Banca Oshadbank a confirmat acest atac cibernetic şi a anunţat că acesta a condus la încetinirea unuia dintre sistemele sale.

Centrul de Cominicare Strategică a anunţat că utilizatorii Băncii Privatbank întâmpinau probleme cu plăţile şi cu o aplicaţie .Această bancă nu a reacţionat imediat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri