Ministrul Agriculturii, în vizită la staţiile de irigaţii din zona Corabia: Vor fi irigate, fără costuri pentru fermieri, 31.000 de hectare

„Irigaţii în Lunca Dunării! Încă din prima zi de la pornirea primei staţii de pe Amenajarea de Irigaţii Terasa Corabia, peste 136 de hectare de teren agricol pe care se cultivă cereale şi fasole sunt acum irigate. Pe Terasa Corabia încă se execută lucrări de reabilitare la Staţia de Bază Celeiu, la staţiile de repompare şi pe cele 13 canale de aducţiune, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 58.000.000 lei”, a scris Florin Barbu, luni pe Facebook.

 

„Suprafaţa care va fi irigată, la finalizarea lucrărilor, este de 31.000 de hectare”, a continuat ministrul social-democrat.

 

„Pe această amenajare au fost înfiinţate 14 OUAI-uri (Organizaţia Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii – n.r.), cu o suprafaţă de 29.000 de hectare. Azi avem apă pe canale, fără costuri pentru fermieri, azi avem sisteme de irigaţii reabilitate, OUAI-uri care au accesat proiecte pentru modernizarea infrastructurii secundare, pentru că noi toţi, ne-am respectat angajamentele şi am lucrat împreună”, a mai spus Barbu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed