Ministrul de Finanţe: Trebuie să reducem deficitul în aşa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice

Planurile de reforme care să sprijine redresarea economică, împreună cu perspectivele economice ale anului în curs, nevoile de finanţare şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă s-au numărat, de asemenea, printre temele de discuţie avute miercuri, de către ministrul finanţelor, Alexandru Nazare, şi comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

”Trebuie să reducem deficitul în aşa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice, prin urmare vom continua sprijinirea economiei şi a sistemului de sănătate, care rămân  prioritare în aceste circumstanţe dificile”, a transmis ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

De asemenea, ministrul român de finanţe a exprimat angajamentul puternic al Guvernului pentru implementarea tuturor planurilor de sprijinire a economiei şi de reformă a sistemelor care necesită atenţie, în contextul stabilităţii politice de care se bucură România după alegerile de anul trecut.

Referitor la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, comisarul Paolo Gentiloni a menţionat că este optimist în ceea ce priveşte evoluţia discuţiilor privind propunerea de Plan din partea României şi că îl consideră o bază bună pentru discuţiile programate în următoarele luni.

România va fi un beneficiar net al fondurilor structurale, ţinând cont de faptul că doar subvenţiile din cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (RRF) reprezintă aproximativ 6% din PIB-ul românesc pentru 2019, iar o sumă similară în împrumuturi este disponibilă.

Oficialul european a exprimat, totodată, disponibilitatea Comisiei Europene pentru asistenţă, dacă România consideră necesar, şi încrederea într-o bună cooperare. Ca atare, cei doi oficiali au hotărât continuarea discuţiilor la nivel tehnic.

Convorbirea dintre cei doi oficiali face parte din seria de dialoguri pe care ministrul finanţelor a început-o cu oficialii europeni, în vederea întăririi relaţiilor pe care România le are cu CE. 


 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed