Insectelele au fost aprobate de UE pentru consumul uman! Vor fi pe piață batoane proteice din viermi de făină

0

Agenția Uniunii Europene ce oferă consiliere științifică cu porivire la riscurile alimentare, a stabilit că anumite tipuri de insecte, printre care și viermele de făină, pot fi consumate de către oameni

Acestă decizie a fost una foarte așteptată de către companiile din industrie, pentru că, probabil, va duce la autorizarea comercializării unor noi produse până în toamnă, deschizând, pentru prima dată în Europa, noi oportunități pentru producția și vânzarea de alimente pe bază de insecte.

Principalele companii din produselor de pe urma insectelor comestibile consideră că potențialul alimentelor pe bază de insecte a fost neexploatat din lipsa unei aprobări la nivelul întregii Uniuni Europene. Insectele devin o sursă mai sustenabilă de proteine graţie impactului lor mai mic asupra mediului, în plus, au o valoare nutriţională ridicată. Decizia EFSA va dezvolta noi afaceri care au ca obiect creșterea de insect. O piață care va crește de 10 ori până în 2025. Acest nou domeniu atrage finanţare din partea fondurilor de investiţii şi atenţia unor giganţi din industria alimentară precum  Nestle.

Rică Răducanu a ajuns la spital. Legenda fotbalului nostru a fost internat cu COVID-19, la fel și soția sa ”Ea are nevoie de oxigen”

O lege UE din 2018 spune că produsele alimentare pe bază de insecte trebuie să dețină autorizație de aliment nou și a fost stabilită o perioadă de tranziție tocmai pentru a permite companiilor care produc deja astfel de alimente să opereze până la acestă decizie istorică luată.

Europa este pionier în ceea ce priveşte start-up-urile concentrate pe creşterea insectelor, după ce a inclus insectele pe lista alimentelor sustenabile. Autorităţile europene au alocat fonduri pentru cercetare iar comunitatea permite deja folosirea insectelor pentru hrana peştilor ori pisicilor.

Paul Georgescu, nominalizat la titlul mondial de ”Înotătorul anului în ape libere”!