Ministrul Transporturilor: Construcţia Autostrăzii Sibiu-Făgăraş intră în linie dreaptă / CNAIR: Începe proiectarea pentru primii 60 de km de autostradă dintre Sibiu şi Făgăraş

0

”Construcţia Autostrăzii Sibiu-Făgăraş intră în linie dreaptă ! CNAIR a finalizat în această după amiază încărcarea în sistem şi transmiterea către ANAP a documentaţiilor pentru atribuirea contractelor necesare proiectării şi execuţiei celor 4 tronsoane ale acestei autostrăzi (68,05 km)”, a transmis, vineri, CNAIR.  

Potrivit ministrului, Tronsonul 1: Boiţa (Autostrada Sibiu-Piteşti) – Avrig-Mârşa (DJ105G), va avea o lungime de 14,25 km. 

Tronsonul 2: Avrig-Mârşa (DJ105G) – Arpaşu de Jos (DN1), va avea o lungime de 19,92 km. 

Tronsonul 3: Arpaşu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), va avea o lungime de 17, 61 km 

Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraş şi Drum de legătură cu DN1, va avea o lungime de 16,26 km pentru sectorul de autostradă şi 5,65 km pentru drumul de legătură.  

Perioada de proiectare a fiecărui contract va fi 12 luni iar cea de execuţie a lucrărilor va fi de 36 de luni. 

Întregul proiect este finanţat din fonduri europene nerambursabile. 

”Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraş are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European şi face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la reţeaua de transport europeană TENT – Comprehensive (Intercoridorul Moldova – Transilvania)”, a mai transmis ministrul.  

La rândul lor, reprezentanţii CNAIR au precizat că au transmis la ANAP cele 4 documentaţii de atribuire pentru lansarea procedurilor de achiziţie publică pentru Proiectare şi Execuţie Autostradă Sibiu – Făgăraş.  

”Obiectul procedurilor de achiziţie publică, il reprezintă atribuirea celor 4 contracte de proiectare si execuţie a lucrărilor pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş, in lungime de aproximativ 68,05 km”, a precizat CNAIR.  

Compania a explicat că perioada de proiectare si execuţie a fiecarui contract va fi de 48 de luni din care, 12 luni perioadă de proiectare si 36 de luni perioadă de execuţie a lucrărilor; 

”ANAP are la dispoziţie maxim 10 zile, conform legii, pentru a finaliza verificarea documentaţiilor de atribuire. După validarea documentaţiilor de atribuire, CNAIR va putea publica Anunturile de Participare aferente contractelor pentru proiectarea si execuţia lucrărilor, in cadrul cărora se va stabili data de depunere a ofertelor”, a mai precizat CNAIR.