Municipalitatea preia o datorie de 54,1 milioane lei a RADET către Apa Nova

0
Apa Nova va renunţa, astfel, la plata penalităţilor de întârziere aferente acestei datorii şi la acţiunile în justiţie demarate contra RADET.

Apa Nova se chinuie de anul trecut, din noiembrie, să recupereze această datorie, trimiţând nenumărate notificări către primarul Capitalei, în care ameninţa cu oprirea apei către regia bucureşteană. Conducerea societăţii de apă arăta în aceste notificari că, din lipsa de lichidităţi, ApaNova nu a putut să realizeze programul de investiţii necesare respectării obligaţiilor asumate prin contractul de concesiune încheiat cu municipalitatea. Totodată, societatea nu a putut să îndeplinească condiţiile contractelor de împrumut încheiate cu BERD şi DEG pentru finanţarea lucrărilor de finalizare a staţiei de tratare a apei Crivna.

În condiţiile în care RADET este cel mai important client al Apa Nova, generând 25% din cifra de afaceri a societăţii de apă, municipalitatea a preluat datoria regiei. Prin preluarea datoriilor din 2008, RADET mai are de plătit către Apa Nova o altă factură de 71.391 lei.

Nu este singura datorie a RADET pe care muncipalitatea o preia. Anul trecut, pe 22 decembrie, CGMB a aprobat o hotărâre prin care prelua datoria principală a regiei către furnizorul de energie termică ELCEN, în valoare de 743,7 milioane lei, şi se angaja să o plătească în termeni de trei ani.