AcasăPoliticNicolae Ciucă: Amenințările la adresa jurnalistei de la Radio România sunt „inacceptabile”

Nicolae Ciucă: Amenințările la adresa jurnalistei de la Radio România sunt „inacceptabile”

Premierul Nicolae Ciucă a condamnat amenințările la adresa jurnalistei radioului public Parászka Boróka și a cerut protejarea jurnaliștilor și tragerea la răspundere a celor vinovați. „Condamn public amenințările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public – Redacția Târgu-Mureș, pe care le calific drept inacceptabile, reprezentând un atac grav la adresa valorilor democratice”, a spus Ciucă, potrivit unui comunicat de presă.

„Libera exprimare a jurnaliștilor este o condiție de bază a statului de drept și o valoare fundamentală în orice democrație. Solicit instituțiilor abilitate ale statului să își exercite atribuțiile legale pentru protejarea jurnaliștilor și tragerea la răspundere a celor responsabili de propagarea discursului care incită la ură și discriminare”, a adăugat el.

Declarația vine după ce un parlamentar maghiar aflat la Sfântul Gheorghe a vorbit la o întâlnire a partidului ungar extremist Patria Noastră despre „spânzurarea” jurnalistei maghiare Parászka Boróka de la Radio Târgu Mureș. De asemenea Barna Bartha a spus, conform unei discuții înregistrate de unul dintre jurnaliștii aflați la întâlnire, că „asistăm la ţiganizarea secuimii şi a poporului maghiar”.

Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) consideră comentariile „drept un atac grav împotriva normelor de bază ale democrației, ale statului de drept”. Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, vineri, că s-a autosesizat în cazul afirmaţiilor deputatului Patria Noastră.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.