Nicuşor Dan anunţă că s-au depus şase oferte în cadrul procedurii de achiziţie a unui număr de 100 de autobuze electrice / Valoarea estimată a contractului, peste 300 de milioane de lei / 34 de autobuze, în primul an de la semnarea contractului

”A fost finalizată etapa de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a unui număr de 100 de autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, pentru modernizarea transportului public în comun din Capitală, astăzi fiind ultima zi pentru depunerea acestora”, a transmis, joi, Nicuşor Dan.  

Primarul precizează că au fost depuse 6 oferte:  

1) BMC TRUCK & BUS 

2) SOLARIS BUS & COACH sp. z. o. o. 

3) KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S 

4) MERCEDES-BENZ TRUCKS & BUSES ROMANIA SRL 

5) NEW KOPEL CAR IMPORT 

6) Asocierea dintre OTOKAR EUROPE FILIALA BUCUREŞTI (Leader) şi Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.S. 

”Urmează etapa de evaluare a ofertelor, astfel încât să putem desemna un câştigător în cel mai scurt timp”, a mai transmis primarul general.  

Valoarea totală estimată pentru achiziţionarea celor 100 de autobuze electrice este de 304.670.300 lei fără TVA, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. 

Conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate anul următor. 

Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12 metri lungime şi vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uşi duble şi aer condiţionat. 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed