Noi cazuri de pestă porcină în judeţul Timiş/ Opt porci urmează să fie sacrificaţi / Au fost instituite zone de protecţie şi supraveghere

Potrivit Prefecturii Timiş, vineri a fost confirmată pesta porcina într-o gospodărie din Şandra.

 

”În data de  27.10.2022 a fost prelevată o probă  set organe de la un porc domestic mort provenit din exploataţia  de suine  din localitatea Şandra, judeţul Timiş. A fost recoltată şi  trimisă la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş şi în urma examenelor efectuate, proba a fost pozitivă conform buletinului de analiză”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri.

 

Şi la Dudeştii Vechi a fost depistată pesta procină.

 

”În data de  27.10.2022 au fost prelevate  probe de sânge EDTA şi set organe de la porcine provenite dintr-o exploataţie nonprofesională din localitatea Dudeştii Vechi, judeţul Timiş.   Probele au fost trimise la  Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş şi în urma examenelor efectuate, acestea sunt pozitive conform buletinelor de analiză”, precizează sursa citată.

 

În urma rezultatelor analizelor, opt porci, dintre care 5 de la Şandra şi 3 de la Dudeştii Vechi, vor fi sacrificaţi.

 

Autorităţile au stabilit şi zonele de protecţie şi supraveghere în care nu se va permite circulaţia porcilor.

 

Zona de protecţie pentru Sandra (0-3 km):Sandra, Uihei; Zona de supraveghere (3-10 km) Biled, Varias, Pesac, Livrin, Bulgarus,  Lenauheim şi Iecea Mare. 

Pentru Dudeştii Vechi Zona de protecţie: Dudeştii Vechi. Zona de supraveghere Cheglevici, Colonia Bulgară, Teremia Mică şi Nerau.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed