Normele de aplicare pentru legea pensiilor, publicate în Monitorul Oficial. Care sunt noutăţile şi tot ce trebuie să ştie românii despre pensii

0

Normele de aplicare a Legii pensiilor au fost publicate în Monitorul Oficial, confirmând oficialitatea acestora și facilitând punerea în practică a legii.

Ca orice lege, și Legea pensiilor necesită norme de aplicare pentru a fi implementată. Majoritatea prevederilor acestei legi intră în vigoare din septembrie, iar unele dintre ele sunt deja în aplicare.

Una dintre cele mai importante prevederi pentru pensionari este indexarea pensiilor cu 13,8% începând cu 1 ianuarie.

Ministerul Muncii a propus un proiect de hotărâre privind normele de aplicare a legii pensiilor, iar acestea au fost publicate în Monitorul Oficial vineri.

Pentru ca Legea pensiilor să fie pusă în aplicare, era necesar să aibă și un set de norme de aplicare, adoptat de Guvern săptămâna trecută. Aceste norme au fost publicate recent în Monitorul Oficial prin Hotărârea de Guvern nr. 181/2024.

Ministerul Muncii asigură că „nicio pensie nu va scădea ca urmare a noii legi”.

„Guvernul a aprobat Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, respectând angajamentele față de pensionari.

Hotărârea Guvernului privind Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 a fost aprobată în ședința de vineri a Executivului.

Aceste norme fac parte din proiectul amplu asumat de Guvernul României de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echității, contributivității și stabilității în muncă.

Unul dintre elementele fundamentale ale normelor de aplicare este asigurarea că nicio pensie nu va scădea ca urmare a noii legi”, afirmă Ministerul Muncii.


„Astfel, după ce în ianuarie 2024 pensiile tuturor românilor au fost majorate cu 13,8%, în septembrie 2024 se vor plăti pensiile recalculate. Este important de reținut faptul că este pentru prima dată când în același an au loc atât o majorare a pensiilor, cât și o recalculare a acestora”, se mai arată în comunicatul emis de minister.

„Reforma sistemului de pensii asigură sustenabilitatea și aduce echitate pentru pensionari și viitorii pensionari. Pentru muncă egală și contribuții egale, pensia va fi egală. Stabilirea și recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii prin aplicarea formulei prevăzute de noua Lege a pensiilor are drept rezultat corectarea inechităților sistemului public de pensii”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Puncte esențiale din normele pentru aplicarea legii pensiilor: Noua Hotărâre de Guvern aduce în prim-plan mai multe puncte-cheie, printre care modul de valorificare a veniturilor brute și stagiului de cotizare, precum și mecanismele de dovedire a acestora în cazul în care înregistrările caselor teritoriale de pensii sunt incomplete sau lipsesc.

De asemenea, HG 181/2024 include reglementări despre perioadele în care se încheie contractul de asigurare socială și despre cum acestea se reflectă în determinarea dreptului la pensie și prevede posibilitatea transferului contractului de asigurare socială în caz de schimbare a domiciliului sau reședinței, asigurând continuitatea prestațiilor sociale ale individului implicat.

Se face o distincție clară între perioadele contributive și necontributive, cu mențiunea că ambele tipuri sunt valorificate în stabilirea prestațiilor de asigurări sociale, cu condiția ca persoana să fi fost asigurată în sistemul public și să aibă stagiu de cotizare contributiv. De asemenea, HG-ul reglementează modul în care se vor majora stagiul minim de cotizare și vârsta de pensionare, în funcție de speranța de viață din România.


Un punct de interes major este acela al egalizării vârstelor standard de pensionare între bărbați și femei, un proces care va fi realizat eșalonat până în anul 2035.

Egalizarea vârstelor standard de pensionare dintre bărbați și femei la 65 de ani se va face treptat până în anul 2035.

În plus, femeile care au născut și crescut copii beneficiază de o reducere a vârstei de pensionare, iar proiectul detaliază acest drept.

Astfel, femeile care au născut și crescut copii până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare astfel: 6 luni pentru primul copil, un an pentru doi copii, cu reducerea continuând până la 3 ani și 6 luni pentru 7 copii.

Reducerea vârstei de pensionare este valabilă și pentru copiii adoptați și crescuți pe o perioadă de cel puțin 13 ani.

Această reducere a vârstei standard de pensionare nu poate fi cumulată cu nicio altă reducere reglementată de prezentul act normativ sau de alte legi.

Pentru cei care au depășit stagiul complet de cotizare, există posibilitatea pensionării anticipate, dar cu respectarea unor condiții bine definite.

Cum se acordă punctele bonus:

În plus, proiectul introduce conceptul de puncte de stabilitate, care funcționează ca stimulente pentru cei care aleg să-și prelungească activitatea profesională peste durata standard de cotizare.

La calculul numărului total de puncte, se adaugă un număr de puncte suplimentare pentru fiecare an realizat peste stagiul de cotizare contributiv de 25 de ani, astfel:

  • 0,50 puncte pentru fiecare an realizat peste 25 de ani;
  • 0,75 puncte pentru fiecare an realizat peste 30 de ani;
  • 1 punct pentru fiecare an realizat peste 35 de ani.

Numărul de puncte de stabilitate se acordă proporțional și pentru fracțiunile de an.

Aceste puncte reprezintă stimulente pentru prelungirea vieții profesionale și se acordă pentru stagiile de cotizare contributive.

Numărul de puncte de stabilitate nu se acordă pentru perioadele în care se cumulează pensia din sistemul public sau, după caz, pensia de serviciu acordată în baza unor legi cu caracter special, cu venituri asigurate conform legii.

Câți ani trebuie să muncești pentru pensia minimă:

Potrivit noii legi a pensiilor, care se aplică din luna septembrie 2024, pensia pentru limită de vârstă se acordă la împlinirea vârstei standard de pensionare, în condițiile realizării unui stagiu de cotizare contributiv de minimum 15 ani.

La calculul stagiului de cotizare contributiv de 15 ani nu se iau în considerare perioadele asimilate respective, studiile superioare, stagiul militar, sporul pentru condiții deosebite/speciale de muncă, perioadele necontributive anterior datei de 01 aprilie 2001 și perioada recunoscută în baza DL 118/1990.

Aceeași condiție de stagiu de cotizare contributiv este valabilă și pentru persoanele care solicită pensie anticipată.

Se va ține cont și de premii sau al 13-lea salariu:

Se valorifică toate veniturile brute pentru care s-au datorat contribuții de asigurări sociale: acord global, plata cu ora, al treisprezecelea salariu, premii etc.

În situația în care nu se poate face dovada acestor venituri brute cu adeverințe, la calculul punctajelor se utilizează salariile din carnetul de muncă și sporurile permanente.

Cum se calculeaza pensia


Pentru a calcula pensia, se utilizează numărul total de puncte realizat de asigurat, înmulțit cu valoarea punctului de referință (VPR).

Valoarea punctului de referință (VPR) este definită ca raportul dintre valoarea punctului de pensie la data intrării în vigoare a proiectului de lege și nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzut de legislația anterioară, adică 25.

La data intrării în vigoare, valoarea punctului de referință este de 81 lei și va fi indexată anual, în luna ianuarie, cu rata inflației plus 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.

Începând cu ianuarie 2024, valoarea punctului de pensie este majorată cu 13,8%, ajungând la 2.032 lei.

Legea pensiilor, publicată în Monitorul Oficial, a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024, cu unele prevederi aplicabile de la acea dată și altele de la data de septembrie.

Noua lege prevede că pensiile vor crește cu 13,8% începând cu ianuarie 2024 și vor fi recalculate în septembrie. Astfel, punctul de pensie va fi 2.032 lei.

Printre principalele reglementări ale noii legi a pensiilor se numără:

  • introducerea unei noi formule de calcul bazată pe numărul de puncte realizate de fiecare beneficiar;
  • stabilirea vârstei standard de pensionare la 65 de ani pentru ambele sexe;
  • stagiul minim contributiv pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă este de 15 ani, iar stagiul complet de cotizare contributiv de 35 de ani;
  • reducerea vârstelor standard de pensionare pentru anumite categorii de persoane;
  • acordarea de beneficii pentru mame, care pot ieși la pensie mai devreme în funcție de numărul de copii crescuți;
  • luarea în calcul a sporurilor nepermanente la stabilirea pensiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.