O ciorbă tradițională românească, în topul celor mai bune supe din lume! Se află în clasament înaintea gulaș-ului ori faimosei pho bo din Vietnam

0

O ciorbă românească se află în topul celor mai bune supe din lume!

Ciorba rădăuțeană, preparatul delicious inventat relativ recent, însă devenit delicatesă tradițională în ultimii 50 de ani pe mesele românilor, a intrat în atenția popularei platforme de recomandări culinare în călătorii, Tasteatlas.com care au propus-o în catalogul celor mai bune 50 de supe din întreaga lume. După ce cititorii- în pare parte turiști ”de carieră” -au votat, surpriză, ciorba rădăuțeană s-a situat pe locul 12, înainte de consacratele ”miso ramen” (Japonia), ”gulyas” (Ungaria), ”pho bo” (Vietnam) ori ”beef noodle soup” (Taiwan).

Pe locul 1 în ”TOP 50 cele mai bune supe din lume” s-a clasat ”tonkotsu ramen” (Japonia), urmată de ”Zurek” (Polonia), Mercimek çorbası (Turcia), ”Tom kha gai ”(Thailanda) și Sopa de lima” (Mexic).

Gulyaș , gulașul maghiar, a ocupat locul 16 în preferințele votanțior, faimoasa supă vietnameză ”pho bo” pe locul 19, iar ”borșul” polonez (Barszez) pe locul 49.

O ciorbă tradițională românească, în topul celor mai bune supe din lume! Istoria ciorbei rădăuțene a început în 1970, când Cornelia Dumitescu (76 de ani) a preparat-o pentru prima dată. Soțul său își dorea o supă ușoară, de curcan, dar care să nu fie grea precum ciorba de burtă. Rețeta a avut succes inițial în familie, apoi în rândul clienților unde bucătăreasa lucra.

La 19 ani, botoșăneanca ce a inventat ciorba brand pentru Bucovina, și-a început activitatea ca ajutor şi apoi bucătar, chiar bucătar-şef, în cadrul Oficiului Național de Turism, la restaurantul Nordic, cel mai mare restaurant din Rădăuţi, la acea vreme. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.