O nouă măsură birocratică: O declaraţie recapitulativă în materie de TVA va fi depusă lunar din 2010

Declaraţia recapitulativă în materie de TVA pentru operaţiuni interne şi intracomunitare se depune în prezent trimestrial, pe data de 25. Începând de anul viitor declaraţia se va depune lunar, pe data de 15.

„Dintre cei 300 de experţi, 80% spun că sunt gata să intre într-o grevă fiscală doar ca să atragă atenţia asupra acestei prevederi pe care ei o consideră inaplicabilă şi generatoare de risipă de resurse şi cu consecinţe care nu pot fi prevăzute”, spune Radu Bufan, expert în fiscalitate.

Contabilii consideră că lucrurile s-ar simplifica dacă s-ar impune un plafon de raportare. De exemplu, dacă s-ar raporta doar tranzacţiile mai mari de 500 de euro.

„Cred că se putea adopta o legislaţie internă în spiritul celei comunitare şi conform principiului proporţionalităţii, adică să fie proporţională cuscopul urmărit. S-ar putea introduce o franşiză, o sumă minimă de la care o anumită operaţiune să fie raportată în acest sistem”, a mai adăugat Radu Bufan.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrarii pe site pentru comentarii. Acum îti poti exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai usor. Comenteaza si tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed