(P) Când vom utiliza euro în România

Dreapta Unită vine cu propuneri concrete în această direcţie. Candidaţilor alianţei Dreapta Unită le este clar ce au de făcut, atunci când vor ajunge în Parlamentul European astfel încât să reprezinte eficient interesele economice ale României.

Definitivarea integrării economice a României în Uniunea Europeană o reprezintă trecerea la moneda euro.

Începând cu aderarea la UE, în 2007, România a avut în vedere această tranziţie, iar acum suntem în momentul cheie în care trebuie să facem acest pas. Discutăm despre un viitor economic marcat de stabilitate şi prosperitate, care este asumat de Dreapta Unită.

Cine este responsabil de trecerea la Euro?

Probabil te gândeşti, ca mulţi dintre noi, că BNR face jocurile când vine vorba de trecerea la moneda euro. Nu tocmai! Decizia este a politicului, BNR doar are grijă să fie respectate mecanismele economice care facilitează asta. Din această cauză nu putem lăsa oameni cu o pricepere precară a economiei să decidă pentru noi lucruri atât de importante. Avem nevoie de politicieni care au simţul răspunderii şi înţeleg mecanismele economice.

În ultimii doi ani am avut parte de opusul acestei situaţii . PSD şi PNL s-au priceput doar să mărească taxele şi impozitele , să ridice nivelul inflaţiei şi să adauge angajaţilor de partid.

Ei doar vorbesc despre aderarea la moneda euro, în timp ce ministrul lor al finanţelor lansează verbal termene fără acoperire, cum e 2029. Însă PSD şi PNL nici nu iau măsuri reale, nici nu ne explică pe îndelete ce paşi trebuie făcuţi în direcţia monedei euro .

Când vei plăti cu Euro în România?

Acestea fiind spuse, totuşi când putem spera să plătim în euro şi la Cluj şi la Bucureşti şi la Târgu Frumos? Asta depinde de ce politicieni vom trimite atât la Bruxelles cât şi în propriul Parlament. Foarte simplu, decizia aparţine fiecăruia dintre noi . De votul nostru individual ţine când ar urma să aderăm la zona euro şi cât de uşoară sau dificilă va fi această aderare.

Când vom folosi euro în România?

Un eurobarometru publicat în 2020 de Comisia Europeană ne informează că mai bine de jumătate dintre români (53%) cred că adoptarea euro ar fi avantajoasă pentru ei. În plus, 63% ar fi de acord cu trecerea la moneda unică. Cu toate acestea, în loc să ne paveze drumul pentru aderarea la euro, PSD şi PNL  se dau în leagăn cu inflaţia ca să acopere deficitul bugetar şi să-i sărăcească pe români. Politicieni necinstiţi şi incompetenţi care au ales pensiile speciale şi jaful din banii publici în loc acţiuni economice care să ne apropie de Zona Euro. 

Pe 9 iunie spunem stop dezmăţului!

Dacă vrei să vezi propunerile exacte ale alianţei Dreapta Unită în acest sens, găseşti detalii aici. ()

Ce paşi trebuie făcuţi pentru aderarea la euro?

Aderarea la euro presupune mai presus de toate, cumpătare în măsurile bugetare. Presupune ca statul să nu mai îngenuncheze mediul privat prin acţiuni abrupte asupra fiscalităţii ca să-şi tragă bani pentru pensii speciale şi posturi de partid. Zona Euro aduce cu sine o predictibilitate fiscală şi o stabilitate care va genera un mediu propice investiţiilor. Asta ar duce la creştere economică şi crearea de locuri de muncă mai bine remunerate.

Este nevoie ca euro să devină moneda în care românii îşi fac cumpărăturile, aici, acasă, nu doar peste hotare. Cursul de schimb nu va mai fi ceva spre care ne uităm cu teamă. De ce să ne fie teamă  de scumpiri generate de cursul de schimb aşa cum sunt acum? Prin adoptarea monedei unice preţurile se vor stabiliza, iar românii vor avea o putere de cumpărare superioară.

Intrarea în zona euro reprezintă şi un semnal clar către investitorii internaţionali că vor găsi în România un partener stabil şi de încredere.

Trebuie să oprim politicile nocive ale PSD şi PNL şi să transformăm aderarea la Zona Euro într-un obiectiv strategic al României. Acesta este un demers esenţial pentru a concluziona integrarea noastră în Uniunea Europeană şi pentru a aduce românilor stabilitatea şi prosperitatea bine meritate.

Pe 9 iunie, alege o Românie europeană, modernă şi prosperă!

(Acest material a fost plătit de USR.)

(Cod unic de identificare:  41240005)

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed