x


  • EUR
    4.7524
    USD
    4.3164
string(7) "politic"

PACEA de vineri seara! DĂNCILĂ, braț la braț cu CIOLACU și STĂNESCU. Fifor, alungat

După o discuție față în față, Stănescu și Ciolacu revin în camarila lui Dăncilă.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 12.10.2019, 9:41

Dacă la începutul zilei liderii PSD grupați în jurul lui Paul Stănescu și Marcel Ciolacu voiau să o mazilească pe Viorica Dăncilă, seara înaintea de reuniunii CEX, cei trei au apărut împreună, la finalul unei întâlniri în cadru restrâns. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că după prezidențiale va fi organizat congres pentru schimbarea conducerii PSD iar deciziile vor fi luate în consens de acum înainte cu liderii PSD. Mihai Fifor a fost înlocuit de liderii PSD din calitatea de șef de campanie la alegerile prezidențiale, au precizat surse pentru HotNews, iar Teodorovici ar urma să se retragă, de asemenea, din prima linie.

 

Deputații PSD Marius Bota, Gabriel Petrea și senatorul Ioan Talpoș, care au votat la moțiune, au fost excluși din PSD.

 

Fifor nu mai este șef de campanie al Vioricăi Dăncilă la prezidențiale. De asemenea, în cadrul discuțiilor CEX, Marcel Ciolacu a cerut demisia lui Fifor din funcția de secretar general, dar Dăncilă i-a luat apărarea și nu a vrut să supună votului acest lucru. Claudiu Manda l-a propus pe Paul Stănescu pentrufunția de secretar general al PSD dar acesta ar fi refuzat spunând că “fără un vot oficial si statutar al colegilor nu face astfel de lucruri”.

 

Conform surselor citate, campania electorală va fi coordonată de vicepeședinții pe regiuni.

 

În cadrul CEX, liderii au stabilit că nu vor colabora cu ProRomânia la nivelul Parlamentului și își mențin decia de a nu merge la consultările stabilite de președintele Klaus Iohannis.

 

După întâlnirea informală cu Ciolacu, Stănescu și Oprișan, Viorica Dăncilă a declarat că nu renunță la funcția de șef al PSD, chiar dacă există și social-democrați nemulțumiți de acțiunile sale. Aceasta a afirmat că va avea loc un congres după alegerile prezidențiale.

 

„Suntem o echipă unită și vom merge înainte. Puterea nu se cedează, puterea se câștigă, noi am vrut să punem în practică programul de guvernare, chiar dacă știam că poate pierdem. După alegerile prezidențiale probabil va avea loc un congres. Nu este o problemă organizarea unui congres, dar după alegerile prezidențiale, pentru că la ora 12.00 noaptea se intră în campanie, nu avem timp de congres.”, a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată dacă ia în calcul retragerea de la conducerea PSD.

 

Articolul integral pe HOTNEWS