Pepsi a finalizat faza I de construcţie a fabricii din Dragomireşti, cu o investiţie de 85 mil.dolari

„În prezent, unitatea de producţie din Dragomireşti este cea de-a doua ca mărime din Europa a companiei, însă, după finalizarea ultimei etape a construcţiei, va fi prima ca mărime”, a declarat marţi preşedintele PepsiAmericas România, Mike Holmes.

Construcţia pentru unitatea de la Dragomireşti a început în urmă cu 12 luni.

Potrivit acestuia, faza întâi a fabricii acoperă 30.000 de metri pătraţi şi include o linie de producţie aseptică, cu o capacitate de 15 milioane de baxuri anual.

„După terminarea construcţiei acestei fabrici, capacitatea de producţie va fi de 65 de milioane de baxuri anual”, a mai spus Mike Holmes.

De asemenea, în prezent, unitatea de la Dragomireşti are circa 70 de angajaţi, însă numărul acestora va ajunge la 300 după terminarea construcţiei.

PepsiAmericas România va mai aloca 65 milioane dolari, până la începutul anului 2011, pentru finalizarea unitaţii de producţie de la Dragomireşti din judeţul Ilfov.

PepsiAmericas a finalizat în luna mai a acestui an o investiţie de aproximativ 10 milioane de dolari pentru modernizarea şi mărirea capacităţii liniei de producţie pentru apa minerală Roua Munţilor din fabrica de la Covasna.

În prezent, PepsiAmericas România deţine două unităţi de producţie în Covasna, unde se îmbuteliază apa comercializată de companie, şi în Bucureşti.

Compania PepsiAmericas a preluat în 2007 Quadrant Amroq Beverages (QAB), îmbuteliatorul autorizat şi distribuitor al mărcilor Pepsi, Pepsi Max, Pepsi Light, Mountain Dew, Mirinda, 7up, Prigat, Lipton Ice Tea, Gatorade şi Roua Munţilor pentru România şi Republica Moldova.

Principalele companii de pe piaţa autohtonă a băuturilor răcoritoare sunt PepsiAmericas, Coca-Cola, European Drinks şi Romaqua.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed