Piaţa volantă amplasată pe platoul Academiei Militare din Bucureşti, închisă de ANPC. Printre nereguli, prezenţa insectelor în vitrinele de prezentare a produselor, vânzarea cărnii la temperatura mediului ambiant – FOTO

ANPC a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că echipele de control au verificat piaţa volantă amplasată pe platoul Academiei Militare din Capitală, administrată de operatorul economic SC MCA Family Market SRL. De asemenea, controale au fost făcute şi la depozitul acesteia, punctul de lucru al operatorului economic SC Tradiţionalul Prod MCA SRL. 

Astfel, comisarii ANPC au găsit la depozit mai multe nereguli, printre care: depozitarea produselor într-un spaţiu insalubru, cu aspect deteriorat, cu pereţii încărcaţi cu praf, cu pânze de  păianjeni şi gândaci, cu paviment denivelat încărcat de praf; depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare vrac, proaspete, în navete murdare din plastic şi depozitate în frigider cu rugină pe toată suprafaţa; depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare ambalate în borcane fără etichetă şi depozitată în frigider nefuncţional, încărcat de rugină şi praf.

 

De asemenea, tot la depozit, echipele de control au mai constatat depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare,congelate, ambalate în pungi din plastic fără elemente de identificare, cu arsuri de congelare  (depozitate în lăzi congelator, cu încărcătură masivă de gheaţă, rugină); depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare cu aspect de produse alterate, vechi; depozitarea în vederea comercializării a unor băuturi alcoolice artizanale ambalate în bidoane din plastic şi damigene din sticlă, fără elemente de identificare, depozitate direct pe paviment. 

La piaţa volantă comisarii ANPC au găsit produse alimentare similare cu cele aflate în depozit, produsel din carne  comercializate la temperatura mediului ambiant, prezenţa insectelor în vitrinele de prezentare a produselor alimentare, folosirea unor agregate frigorifice cu uşi glisante depreciate, neasigurându-se astfel etanşeitatea. 

Comisarii ANPC au dat amenzi de 35.000 de lei şi au decis închiderea pieţei volante şi a depozitului până la remedierea deficienţelor. De asemenea, a fost făcută propunere de închidere până la şase luni pentru piaţa volantă şi pentru depozit.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed