Poliţia moldoveană anunţă confiscarea unui milion de euro în urma unei reuniuni a unor opozanţi proruşi în Rusia

Bani lichizi – în mai multe devize – ”provenind de la surse obscure”, strânşi ”în intereseul unei grupări infracţionale” au fost confiscaţi de la cetăţeni moldoveni verificaţi pe aeroportul din Chişinău, anunţă într-un comunicat poliţia moldoveană.

Anterior, participanţii la adunarea organizată în Rusia au anunţat înfiinţarea unei coaliţii de partide proruse din Republica Moldova în vederea alegerilor prezidenţiale, prevăzute la 20 octombrie.

Este vorba despre suţinători ai oligarhului fugar Ilan Shor, condamnat în contumacie cu privire la fraudă şi considerat liderul oficios al opoziţiei poruse a preşedintei în exerciţiu apropiată Occidentului Maia Sandu, care candidează la un nou mandat.

Parchetul studiază deschiderea unei anchete cu privire la ”înaltă trădare”.

”RĂZBOI HIBRID”

Republica Moldova, care s-a aflat mult timp pe orbita Kremlinului, situată între România, un stat membru al Uniunii Euriopene (UE), şi Ucraina devastată de invazia rusă, a început un viraj către Occident în timpul preşedinţiei lui Maia Sandu.

Şefa statului moldovean îl acuză cu regularitate pe omologul său rus Vladimir Putin de faptul că poartă un ”război hibrid” în această fostă republică sovietică cu 2,6 milioane de locuitori, cu scopul de opri distanţarea acesteia de Moscova.

Un referendum pe tema unei aderări a Republicii Moldova la Uniunea Europeană urmează să fie organizat în acelaşi timp cu alegerile prezidenţiale.

Cei 27 au dat undă verde deschiderii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE.

Adversarii şefei statului moldovean denunţă o reprimare menită să-i împiedice să candideze în alegeri.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed