Ponta i-a predat lui Cazanciuc portofoliul Justiţiei

„Avem priorităţi legate de coduri, avem priorităţi legate de MCV. Sunt lucruri de îndeplinit în cadrul MCV, dar aş vrea, dincolo de îndeplinirea obligaţiilor noastre faţă de partenerii europeni, să contribui la dezvoltarea unei relaţii oneste, de încredere cu partenerii europeni. Nu vreau doar să îndeplinim formal anumite lucruri. Vrem să câştigăm încrederea partenerilor europeni prin lucrurile arătate aşa cum sunt ele. Deschis, cu onestitate, pentru a dezvolta o relaţie pe termen lung, cel puţin din perspectiva MJ „, a afirmat Cazanciuc, la preluarea portofoliului Justiţiei de la premierului Victor Ponta.

Cazanciuc a subliniat că premierul i-a uşurat destul de mult sarcina ca ministru interimar al Justiţiei, deoarece ştie deja destul de bine problemele MJ şi ale sistemului, iar astfel vor avea cu siguranţă un dialog bazat pe date reale şi vor putea împreună să propună soluţii.

„Soluţii, evident pentru termene mai scurte în instanţe, pentru a încerca să facem mai credibil sistemul. Vin din sistem, cunosc foarte mulţi oameni de valoare şi am încredere că dispunând şi de resursele necesare vom reuşi acest lucru”, a precizat noul ministru al Justiţiei.

Robert Cazanciuc a mulţumit premierului pentru încrederea acordată. „Mă onorează şi mă obligă”, a subliniat el.

 

Premierul Victor Ponta a declarat, cu ocazia ceremoniei de predare a mandatului de ministru al Justiţiei lui Robert Cazanciuc, că acesta este de acord cu principiul de a propune pentru funcţiile de conducere la DNA, DIICOT şi în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie persoane cu experienţă din cadrul acelor instituţii şi care să corespundă tuturor standardelor profesionale şi morale pe care CSM şi sistemul le aşteaptă.

„Ministrul Cazanciuc are câteva obiective importante pe care le-am stabilit împreună, în calitate de prim ministru şi de ministru al Justiţiei. În primul şi în primul rând, o îmbunătăţire cât mai echilibrată, cât mai pozitivă, în limita şi în spaţiul stabilit de Constituţie şi de legi a activităţii ministrului Justiţiei, în cadrul şi alături de CSM, de plenul CSM, secţiile de procurori, de judecători, în aşa fel încât colaborarea să fie cât mai bună şi să putem să progresăm în procesele importante de reformă a justiţiei. Asta presupune inclusiv încheierea procedurilor privind conducerea Ministerului Public, conducerea centrală a parchetelor, deci noi propuneri pentru funcţiile rămase vacante”, a precizat primul ministru.

 

În cursul zilei de luni, Robert Cazanciuc a depus jurământul la palatul Cotroceni, în cadrul ceremoniei de învestitură. La ceremonie au asistat preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Valeriu Zgonea şi Crin Antonescu, şi membri ai Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, în cursul dimineţii de luni, decretul pentru numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei.

După ceremonia de învestire de la Palatul Cotroceni, va urma ceremonia de instalare a lui Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, ce va fi organizată la minister la ora 19.15, în prezenţa premierului Victor Ponta.

 

Premierul Victor Ponta l-a desemnat, pe 11 aprilie, pe Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, deţinută interimar chiar de şeful Guvernului.

 

În aceeaşi zi, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc din funcţia de procuror.

 

Robert Cazanciuc a fost procuror din 1996 şi secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009.

 

Robert Cazanciuc are, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, un apartament în Bucureşti, o casă la Chitila şi două maşini, dar şi un credit la bancă în valoare de 108.000 de euro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed