Povestea grupului Albatros, formația fenomen a anilor ’90, spusă pentru prima dată! ”Din acele milioane de dolari care s-au făcut pe munca noastră, la noi a ajuns aproape nimic” /Exclusiv

Albatros, prima formație de succes în anii de după ’89, are de gând să revină în activitatea concertistică. Timp de 20 de ani nu s-a stiu mai nimic despre trupa fenomen care umplea stadioane și ale cărei succese se auzeau oriunde în România acelor vremi. Au atins recorduri care n-au fost egalate nici astăzi la capitolul popularitate.

Pentru prima oară, Cristian Lepădat și Marian Melcescu, cei ce au făcut istorie cu succese precum ”Ți-aduci aminte”, ”S-a mărit armata”  ori ”București, București” s-au hotărât să împărtășească istoria celei mai populare formații din anii ’90, dar și unde s-au dus sumele colosale ce s-au făcut din concerte. Bani cu sacii, la propriu, câștigați în acei ani tulburi pentru întreaga societate românească.

Povestea grupului Albatros, prima și cea mai de succes formație a anilor ’90! ”Au profitat şi s-au îmbogăţit mulţi de pe urma succesului nostru”

Formația cu care s-a născut showbiz-ul românesc, s-a reinventat, trecând  prin multe transformări de componenţă şi genuri muzicale. Nostalgia publicului pentru repertoriu timpuriu de muzică de petrecere i-a convins să revină pe scena muzicală. Cristian Lepădat, liderul trupei ne asigură că şi faimoasa Naste, prima lor solistă n-a murit, așa cum s-a zvonit. ”Povestea asta circulă de mult timp şi este inventată probabil de oameni răuvoitori”, ne asigură cel a cărui muzică a fost sursă de inspirație pentru sute de solişti de muzică de petrecere din ziua de astăzi.

Cristian Lepădat (FOTO): ”Perioada când câştigam mult s-a nimerit cu inflaţia și pirateria”

Au fost ani întregi când trupa  Albatros a cântat aproape zilnic. Evident că banii curgeau, numai că s-au dus în alte buzunare. Mulți au profitat şi s-au îmbogăţit mulţi de pe urma succesului nostru. Industria muzicală din România era la început şi fiecare făcea cum îl tăia capul. Veneam din comunism, unde totul era al statului. Din acele milioane de dolari care s-au făcut de pe urma noastră, la noi a ajuns foarte puţin, aproape nimic”, povestesc Cristian Lăpădat şi Marian Melcescu.  Aceștia îşi amintesc că au pierdut mult și din devalorizarea rapidă a leului. ”Perioada când câştigam mult s-a nimerit cu inflaţia. Totuși ne permiteam să facem tot ce ne trecea prin cap”, adaugă aceștia care, deși muzica Albatros se auzea la fiecare tarabă din țară, nu câștigat nimic din vânzări decasete audio. Albumele lor s-au piratat în milioane de exemplare.”Albatros nu a primit niciun leu din drepturile de autor. Mai mult, toate drepturile asupra pieselor erau cedate producătorului sau impresarului, fără niciun fel de contract scris. Doar pe cuvânt şi o strângere de mână”

Top 10 artiști care au făcut MILIONUL DE EURO din muzica românească /Exclusiv

Albaros, primul spectacol la care s-au temut cu adevărat. ”La un concert, la Târgu Jiu, în 1992, pompierii au potolot oameni veniți la concert cu tunul cu apă”

La Târgu Jiu și Ploiești oamenii au blocat orașul pentru noi, iar pompierii au intervenit cu furtunul cu apă pentru a calma spiritele. ”Primul concert de care ne-am temut la propriu a fost la Târgu Jiu, în anul 1992. Am creat o revoluție. Au închis toate ieşirile din oraş ca să rămânem să mai cântăm. Au venit pompierii şi au pus furtunul cu apă pe oameni că să-i împrăştie. Am avut patru spectacole şi tot nu i-am dovedit. Au spart geamurile de la intrarea în Sala Sporturilor. Un geam s-a spart şi i-a tăiat mâna directorului de acolo”, sunt amintiri încă vii pentru trupeții care au scris istorie.

Cel mai bătrân actor român în activitate, Alexandru Lulescu împlinește astăzi 89 de ani

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed