Premieră în munţii României. Marcaje turistice cu vopsea fotoluminescentă, realizate de salvamontişti


Primele marcaje turistice cu vopsea fotoluminescentă din România au fost implementate de Salvamont Gorj și va fi disponibil turiștilor începând din această vară.

Salvamontiștii din Gorj și-au propus să reabiliteze cel puțin zece trasee până la jumătatea lunii iunie, astfel încât turiștii să poată beneficia de această nouă funcționalitate odată cu debutul sezonului turistic de vară.

Marcajele turistice sunt foarte utile noaptea

Acest marcaj va asigura iluminarea traseelor pe timpul nopții, facilitând orientarea turiștilor în condiții de vizibilitate redusă.

Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj, a subliniat că se fac investiții pentru a spori siguranța celor care merg pe munte. „Consiliul Județean Gorj și Serviciul Salvamont implementează, în premieră națională, primul marcaj turistic cu vopsea fotoluminescentă, element care va asigura o iluminare a marcajului și pe timpul nopții, facilitând astfel orientarea turiștilor și pe timpul nopții.”

O campanie amplă de refacere a marcajelor turistice va fi demarată de salvamontiștii gorjeni, aceștia propunându-și să reabiliteze un minim de 10 trasee până la jumătatea lunii iunie, astfel încât turiștii să beneficieze de această nouă funcționalitate odată cu debutul sezonului turistic de vară.

„Încercăm să facem tot ce depinde de noi pentru a oferi un climat de siguranță celor care merg pe munte și să prevenim producerea de accidente pe munte, reducând substanțial numărul acestora,” a adăugat Sabin Cornoiu.

Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj, a declarat: „Acordăm o atenție deosebită valorificării potențialului turistic montan al județului nostru și asigurării celor mai bune condiții pentru desfășurarea activităților montane în siguranță. Acest proiect reprezintă, fără îndoială, un pas înainte în promovarea și susținerea unui turism montan la cele mai înalte standarde,” conform Agerpres.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed