Premierul în funcţie anunţă că se vor găsi soluţii pentru a contracara creşterea preţului la energie, atât pentru consumatorii casnici şi industriali, cât şi pentru primăriile care s-au arătat depăşite de situaţie

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, joi, ce soluţii există pentru primăriile care reclamă că nu se descurcă cu creşterea preţului la energie şi a anunţat: ”Va fi o soluţie de la bugetul de stat să suplimentăm subvenţia pentru aceste primării”.  

”Soluţia pentru preţul la energie trebuie să fie una pentru toate entităţile. Vorbim despre consumatorul casnic, non-casnic, avem autorităţile locale care au o subvenţie, pentru toate vom găsi o soluţie”, a adăugat premierul.  

Acesta a precizat că se ia în calcul inclusiv amânarea facturilor.  

”Fondul de rezervă poate fi suplimentat (…) Venituri la buget sunt mai mari decât am estimat şi de acolo putem suplimenta, plus dividendele e la companiile din energie”, a mai afirmat premierul.  

CITEȘTE ȘI Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, trage un semnal de alarmă privind costurile la termoficare şi cere ajutor din Capitală

 

Primarii din întreaga ţară, inclusiv din municipii mari, reclamă că nu se descurcă cu subvenţionarea preţului la energie, având în vedere creşterea extraordinară.  

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed