Premierul Marcel Ciolacu a convocat la Guvern doi miniștri de resort. Se discută despre reforma pensiilor speciale, după decizia CCR

Premierul se întâlnește, miercuri, la ora 12.30, cu Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii (PSD), și Alina Gorghiu, ministrul Justiției (PNL), pentru a discuta despre Legea pensiilor de serviciu, atacată de Înalta Curte de Casație și Justiție la Curtea Constituțională.

Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Justiției, imediat după decizia CCR, să formuleze amendamentele contestate de Curte cu privire la pensiile de serviciu ale magistraților, în termen de o săptămână. Solicitarea a fost făcută înaintea ședinței de Guvern.

Ministrul Alina Gorghiu i-a răspuns premierului pe Facebook: „Este atributul Parlamentului să reexamineze legea în acord cu decizia CCR. Parlamentul are manifestarea de voință politică pentru îndeplinirea acestui obiectiv”.

Despre Legea pensiilor speciale, ministrul Simona Bucura Oprescu a transmis, pe 25 iulie, că „pachetul de pensii de serviciu/pensii din sistemul public va fi gata în timp util pentru ca România să transmită cererea de plată 3 din PNRR”.

De la preluarea mandatului de ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu a avut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai Băncii Mondiale, Comisiei Europene și ai societății civile, pe tema reformei pensiilor.

Ministrul Muncii a transmis că va „opera modificările necesare în lege, astfel încât aceasta să întrunească atât exigențele CCR, cât și pe cele ale Comisiei Europene”. Până la finalul lunii august, ministrul va face o deplasare la Comisia Europeană, unde va prezenta proiectul de lege privind pensiile speciale, cu amendamentele formulate în acord cu decizia CCR.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed