Preţurile petrolului au scăzut marţi cu aproape 1%, inversând câştigurile iniţiale, din cauza datelor economice sub aşteptări din SUA

Contractele futures pentru petrolul Brent, cu livrare în noiembrie, au scăzut cu 78 de cenţi, sau cu 0,8%, la 93,22 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului WTI din SUA a scăzut cu 54 de cenţi, sau cu 0,6%, la 87,24 dolari pe baril.

Indicele preţurilor de consum din SUA a crescut cu 0,1% luna trecută, după ce a fost neschimbat în iulie, a declarat Departamentul Muncii din SUA. Economiştii chestionaţi de Reuters au prognozat o scădere de 0,1%.

Oficialii Fed se vor întâlni marţea şi miercurea viitoare, în condiţiile în care inflaţia este cu mult peste ţinta de 2% a băncii centrale a SUA.

”Fed ar putea fi nevoită să majoreze dobânzile mai repede decât se aştepta, ceea ce ar putea provoca un sentiment de ”reducere a riscului” pe piaţa petrolului şi o putere suplimentară a dolarului”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior pentru tranzacţionare la BOK Financial.

Preţul petrolului este stabilit, în general, în dolari SUA, aşa că un dolar mai puternic face ca ţiţeiul să fie mai scump pentru deţinătorii altor valute.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri