Prima Casă: Notarii vor să reducă cu încă 15% onorariile pentru beneficiarii programului

„Congresul notarilor publici a hotărât în unanimitate, să continue politica de măsuri sociale iniţiate prin diminuarea onorariilor pentru Programul Prima Casă, hotărând reducerea tarifelor de onorarii ale notarilor publici şi pentru alte acte şi proceduri notariale, în scopul susţinerii cetăţenilor ale căror venituri s-au diminuat odată cu acutizarea crizei economico-financiare”, se arată într-un comunicat al Uniunii Notarilor Publici.

În comunicat nu se arată cu cât vor fi reduse onorariile. Surse notariale au declarat pentru MEDIAFAX că notarii vor propune ministrului Justiţiei reducerea cu încă 15% a onorariilor pentru actele legate de programul „Prima Casă” şi, de asemenea, scăderea cu 30% a tarifelor pentru alte acte şi proceduri notariale.

Prin programul „Prima Casă”, statul garantează creditele pentru cumpărarea unei locuinţe în limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja începute, şi 70.000 euro, pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizaţi în asociaţii vor avea o garanţie de câte 75.000 euro, tot pentru case noi.

Creditele prin „Prima Casă” au o rată a dobânzii EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed