AcasăExternePrima reacție a Ucrainei, după ce Putin a cerut un armistițiu de...

Prima reacție a Ucrainei, după ce Putin a cerut un armistițiu de 36 de ore: „Păstraţi-vă ipocrizia pentru voi” 

Ucraina a oferit prima reacție, după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin a cerut un armistițiu de 36 de ore, pe perioada Crăciunul ortodox pe rit vechi.

Toi şeful de cabinet al lui Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak a denunțat drept o ”ipocrizie” un armistiţiu de 36 de ore anunţat de Vladimir Putin, de vineri de la prânz şi până la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, relatează CNN.

„Mai întâi, Ucraina nu atacă un teritoriu străin şi nu omoară civili. Aşa cum face Federaţia rusă. Ucraina distruge doar membrii armatei ruse de ocupaţie pe teritoriul său”, declară Podoliak.

„În al doilea rând, Federaţia rusă trebuie să lase teritoriile ocupate – numai atunci va exista un «armistiţiu temporar». Păstraţi-vă ipocrizia pentru voi”, scrie el pe Twitter.

Podoliak a denunțat și cererea patriahului Rusiei, Kirl

Vladimir Putin a anunțat armistițul la îndemnul Patriarhiului Bisericii Ortodoxe Ruse Chiril la un „armistiţiu de Crăciun” drept o ”capcană cinică şi un element de propagandă”.

„Biserica Ortodoxă Rusă nu este o autorittate a ortodoxiei mondiale şi acţionează ca un «propagandist de război»”, a denunţat pe Twitter Podoliak, anterior anunțului lui Vladimir Putin.

„Biserica Ortodoxă Rusă a îndemnat la genocid în Ucraina, a îndemnat la ucidere în masă şi insistă asupra unei militarizări şi mai mari a Federaţiei ruse”, acuză el.

Patriarhul Chiril este un susţinător vocal al Războiului rus în Ucraina, iar într-o predică a spus că ”datoria militară spală toate păcatele”.

Patriarul Bisericii Ortodoxe Ruse a purtat o polemică cu Papa Francisc, care a denunţat invazia Ucrainei de către Rusia drept ”expansionism şi imperialism”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.