Primele imagini cu avariile de la Nord Stream. Cum arată gaura de 50 de metri în gazoductul de pe fundul Mării Baltice

0

Au apărut primele imagini cu o gaură de cel puțin 50 de metri în conducta Nord Stream, după exploziile puternice cauzate de presupuse acte de sabotaj. Poliția daneză a declarat că inspecțiile efectuate la conductele 1 și 2 din zona economică daneză a Mării Baltice au confirmat că daunele au fost „cauzate de explozii puternice”, scrie The Moscow Times. În imaginile publicate de ziarul suedez Expressen, poate fi observată o ruptură masivă în conducta Nord Stream 1, la 80 de metri adâncime, pe fundul Mării Baltice.

„Doar o forță extremă poate îndoi metalul atât de gros în modul în care vedem noi”, a declarat Trond Larsen, operator de drone subacvatice la compania norvegiană Blueye Robotics, pentru Expressen. Larsen, care a pilotat drona submersibilă care a realizat videoclipul, a mai spus că se poate observa și „un impact foarte mare asupra fundului mării din jurul țevii”.

Cele două conducte Nord Stream au fost avariate de exploziile sub Marea Baltică la sfârșitul lunii septembrie, provocând patru scurgeri. Autoritățile suedeze au anunțat pe 6 octombrie că au efectuat o inspecție subacvatică a locului și au colectat „probe” și că inspecția a susținut suspiciunile de sabotaj.

Între timp, poliția daneză a declarat marți că a finalizat mai multe inspecții ale scurgerilor din zona daneză, împreună cu serviciul de informații PET. „Inspecțiile au confirmat că au existat pagube extinse la Nord Stream 1 și 2 în zona economică exclusivă daneză și că pagubele au fost cauzate de explozii puternice”, au spus aceștia într-un comunicat. Conductele, care leagă Rusia de Germania, s-au aflat în centrul tensiunilor geopolitice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.