Problema apei calde în București: Nicușor Dan, atac subtil la ministrul liberal Popescu

Probleme cu apa caldă cu care se confruntă de două săptămâni foarte mulți locuitori din Capitală, mai ales cei din sectoarele 4 și 5, se datorează deciziei Elcen de a intra în revizie simultan cu două centrale, susține primarul Bucureștiului, Nicușor Dan.

 

Practic, acesta pasează pisica moartă în curtea lui Virgil Popescu, ministrul Energiei, pentru că Elcen, producătorul de căldură al Capitalei, se află în subordinea acestuia.

 

„Eu am vrut să fiu tot timpul foarte echilibrat în relaţia pe care o avem cu Elcenul-ul. După cum ştiţi, aş dori şi să preluăm Elcen tocmai ca să nu mai fie tot timpul această pasare a răspunderii între Elcen şi Termoenergetica, societatea noastră. Pot să vă spun că problemele care sunt în Bucureşti de două-trei săptămâni nu sunt cauzate de noi, sunt cauzate de Elcen pentru a decis să intre în revizie simultan cu două centrale”, a afirmat edilul.

 

Citește și: Nicuşor Dan: Avem o mare problemă cu Direcţia Urbanism / Am scos la concurs 10 poziţii în această Direcţie. Zece poziţii de arhitecţi şi jurişti pentru ca lucrurile să intre în normalitate

 

Problemele cu apa caldă în București sunt vechi și acestea sunt cauzate de rețeaua de conducte foarte veche și ciuruită. Săptămâna trecută, de exemplu, furnizarea apei calde a fost deficitară sau oprită la aproximativ o mie de imobile din Capitală, potrivit datelor postate pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica.

 

Nicușor Dan nu este o garanție pentru apa caldă

 

Venirea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei nu a garantat apa caldă pentru bucureșteni. Aproape zilnic, blocuri întregi rămân fără căldură din cauză că Termoenergetica, moștenitoarea RADET, raportează pierderi de 2.200 de tone de apă fierbinte, de două ori cât pierderile consemnate în urmă cu un an. Principala problemă o constituie starea rețelei de termoficare, adică una de aproape 4.000 de kilometri de conducte, a doua ca mărime din lume după cea din Moscova, în care peste 80% din conducte datează din anii ‘60-‘70 și necesită reparații majore.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed