Profitul Hidroelectrica a scăzut de patru ori în primul semestru

„Scăderea profitului aferent primului semestru în comparaţie cu 2010 are două explicaţii majore: scăderea hidraulicităţii pe Dunăre şi pe râurile interioare în 2011 şi, cel mai important, creşterea prin Hotărâre de Guvern cu peste 400% a tarifelor care trebuie achitate către Apele Române pentru apa uzinată”, se arată în datele transmise de companie, la solicitarea Agenţiei NewsIn.  

De asemenea, în primul semestru al anului, Hidroelectrica a avut o cifră de afaceri brută de 1.640.002.512 lei, cu aproape 117 milioane lei mai mare (în creştere cu peste 7%) decât în prima parte a anului trecut, când cifra de afaceri a fost de 1.523.040.580 lei (brut).   „Evoluţia favorabilă a cifrei de afaceri are ca explicaţie încasări mai bune pe producţia realizată şi o creştere a veniturilor pentru serviciile de reglaj în Sistemul Energetic National”, spun oficialii companiei.  

Totodată, producţia de energie electrică a Hidroelectrica s-a ridicat în primele şase luni ale acestui an la 9 TWh, fiind cu aproximativ 5% mai mică decât cea realizată în perioadă similară din 2010, când producţia a fost de 9,45 TWh.   Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică şi servicii tehnologice de sistem din România. Hidroelectrica foloseşte sursele regenerabile şi a acoperit anul trecut 36% din producţia de energie electrică a ţării, realizând o producţie record de 19,5 TWh.

Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi are circa 5.300 de angajaţi. Hidroelectrica administrează 326 centrale hidroelectrice şi staţii de pompare, ce însumează o putere instalată de peste 6.300 MW.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed