Proiectul imobiliar început de Ionuţ Negoiţă în locul halelor Tubinox deschide apetitul şi altor dezvoltatori imobiliari. Mai apare un mare proiect tot pe vechea platformă

Sanda Cristache a mai dezvoltat, alături de Adrian Cristache (49 de ani) şi Mihai Marian Banu, şi alte ansambluri rezidenţiale, printre care Caliţei Residence – construit peste drum de Palladium Residence (al familiei Negoiţă) şi Sam Residence, ambele din zona cartierului Titanul Nou, ca şi un bloc în Sectorul 4, pe Drumul Cheile Turzii.

Prin intermediul firmei sale Sam Residence Project, Sanda Cristache a cumpărat, recent, un teren cu o suprafaţă de circa 2,5 hectare, pe care funcţiona o fabrică de mobilă şi care a făcut, în trecut, parte din platforma industrială Silcotub.

Ea a demarat pe acest teren etapele construcţiei unui ansamblu rezidenţial format din 108 locuinţe cuplate şi 3 locuinţe individuale, cu parter şi etaj, cu funcţiunea de locuinţe de serviciu.

Pe terenul învecinat, Ionuţ Negoiţă a început să construiască primele două blocuri cu 370 de apartamente, parte dintr-un nou ansamblu imobiliar ce va lua locul fostei fabrici de ţevi Tubinox din estul Capitalei. Acesta este cel mai mare proiect rezidenţial demarat până acum de Ionuţ Negoiţă, fiind programate aici 5.000 de locuinţe, o dezvoltare ce se ridică la peste 200 de milioane de euro.

Tot în zonă, peste drum de Hala Laminor, familia de antreprenori turci Eskiocak, care a dezvoltat peste 2.000 de apartamente în ansamblurile Rotar Park Residence din cartierul bucureştean Militari, a demolat depozitele de pe platforma industrială Andami, cumpărată la licitaţie de la familia Adrian şi Doina Mircioiu. Pe acest teren se pot construi peste 700 de apartamente, potrivit surselor Profit.ro. Înlocuirea vechilor fabrici cu magazine, clădiri de birouri şi ansambluri rezidenţiale este procesul prin care au trecut aproape toate marile platforme industriale din Bucureşti. Cele mai celebre exemple sunt AFI Cotroceni şi AFI Park, care au luat locul fostei fabrici UMEB, proiectele Campus 6 şi The Light care se ridică în locul fostei platforme Pumac, The Bridge şi Orhideea Towers, în locul fostei fabrici de pâine Spicul, Rose Garden de pe Suveica (zona Obor), Vivenda care a luat locul fabricii de pâine Titan, Doamna Ghica Plaza în locul Romfelt sau Timişoara 58 peste Frigocom în Militari.

De altfel, fostele fabrici continuă să fie principala sursă de terenuri pentru noile dezvoltări imobiliare din Bucureşti. Doar în acest moment sunt în diferite etape de dezvoltare proiecte pe fostele platforme Romcarton, Romprim, Laromet, Marmura, Electrotehnica, Timpuri Noi, Automatica, fabrica de mobilă Pipera, Stiteh, Pumac, Semănătoarea, Ventilatorul, Rocar, fabricile de pâine Băneasa şi Spicul, fabrica de mezeluri Medeus şi fabrica de bere Griviţa. Aproximativ 17.500 de case şi apartamente ar putea fi livrate de către investitori în acest  an în Bucureşti şi împrejurimi, ceea ce s-ar traduce printr-o scădere de 16,5% a ofertei noi, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară SVN Romania. Puţin peste 21.000 de noi locuinţe au fost livrate în Bucureşti şi Ilfov în 2023, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în scădere cu 1,3% comparativ cu rezultatul înregistrat în 2022.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed