Timiş: Punct de trecere a frontierei spre Serbia, deschis o dată pe luni pentru biciclişti şi ambarcaţiuni

”Timişenii vor putea trece graniţa în ţara vecină pe bicicletă, dar şi cu ambarcaţiunile proprii o dată pe lună, începând cu acest sfârşit de săptămână până în octombrie 2024. Consiliul Judeţean Timiş a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara deschiderea unui punct de frontieră în fiecare ultim weekend al lunii, în perioada martie – octombrie 2024, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega, dar şi pe apă pentru traficul cu ambarcaţiuni, între Timişoara şi Zrenjanin, la frontiera româno – sârbă. Demersul CJ Timiş vine în urma succesului din anii precedenţi, iar printre obiectivele generale ale acesteia se numără promovarea transportului sustenabil şi dezvoltarea infrastructurii de mobilitate în zona transfrontalieră. De asemenea, se are în vedere stimularea competitivităţii transfrontaliere, prin creşterea standardelor infrastructurii de mobilitate şi transport, cât şi promovarea arealului Canalului Bega ca destinaţie verde, deschisă turiştilor, recunoscută internaţional”, se precizează într-un comunicat de presă, de marţi, al Consiliului Judeţean Timiş.

Weekendurile preconizate în care trecerea graniţei va fi posibilă sunt următoarele: 24-25-26 mai, naval/portuar pentru ambarcaţiuni şi pietonal (biciclete); 01-02 iunie, pietonal (biciclete); 29-30 iunie, pietonal (biciclete); 26-27-28 iulie, naval/portuar pentru ambarcaţiuni şi pietonal (biciclete), 24-25 august, pietonal (biciclete); 20-21-22 septembrie, naval/portuar pentru ambarcaţiuni şi pietonal (biciclete); 28-29 septembrie, pietonal (biciclete); 26-27 octombrie, pietonal (biciclete).

Trecerea frontierei de stat se va face între orele 08:00 – 20:00 pe baza cărţii de identitate, cu respectarea reglementărilor în vigoare la condiţiile de călătorie a cetăţenilor .

În acest proiect, CJ Timiş a fost partener alături de Administraţia Bazinală de Apă Banat şi de Primăria Zrenjanin.

Cei interesaţi să petreacă sfârşitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunităţi de cazare şi locaţii de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed