Propaganda rusă în acțiune: România ar putea să dispară de dragul intereselor americane

Propaganda rusească include România, descrisă drept ”o altă țară mică pe care SUA plănuiesc s-o folosească pe post de berbec contra Rusiei” , în rândul celor patru țări europene, alături de Polonia, Finlanda și Lituania, amenințate cu ”dispariția”. Într-un articol ”de opinie” semnat de  Olga Lebedeva, agresiunea Rusiei contra Ucrainei este descrisă drept o ”operațiune specială a Rusiei” care nu este ”nimic altceva decât contraofensiva Moscovei împotriva lumii atlantice conduse de SUA”, fiind preluat astfel narativul Kremlinului care susține că Rusia se apară în fața Occidentului.

”Acest război prin interpuși dintre SUA și Rusia poate duce la dezmembrarea și dispariția mai multor state europene, nu doar ale Ucrainei”, se mai arată în articolul din Pravda. „Să fim onești: SUA nu vor îndrăzni niciodată să intre în război direct cu Rusia după ce Ucraina va fi înfrântă. Ceea ce înseamnă că ele se vor folosi de alți interpuși pentru a continua conflictul. Candidații nu sunt deloc puțini, însă Polonia, Lituania, România și Finlanda par a fi cei mai probabili. Evident, totul depinde de ruși”, se mai arată în articolul propagandistic publicat de Pravda, care a apărut și în Reseau International.

Redăm mai jos fragmente din articol referitoare la motivele pentru care cele patru țări sunt amenințate cu ”dispariția” sau cu ”dezmbembrarea”

Polonia. Varșovia folosește toate mijloacele posibile pentru a-și sublinia îngrijorările legate de ideea unui război cu Rusia. Firește, conducătorii polonezi nu sunt suficient de smintiți pentru a intra în luptă de unii singuri. Ideea unei coaliții vestice anti-rusești pare a fi foarte tentantă pentru Polonia.
Dacă SUA ar propune o asemenea idee, Polonia ar accepta-o bucuroasă. Totuși, se poate afirma cu un grad ridicat de probabilitate că Polonia va fi în măsură să lupte singură, în vreme ce SUA vor profita de pe urma vânzărilor proprii de armament.
Rusia nu va invada teritoriul țării. Rușii își vor arunca vecinii belicoși înapoi în secolul 19, distrugându-le complet infrastructura modernă. Fapt care va declanșa o criză economică gravă și un exod în masă al polonezilor înspre UE și SUA.
Polonia va suferi prin urmare aceeași soartă ca Ucraina – va fi transformată într-o pustietate lipsită de populație, în care nu i se va permite niciunei țări să se stabilească.

Lituania. Spre deosebire de Polonia, care ar putea fi tentată să intre într-o confruntare militară cu Rusia, Lituania nu va decide niciodată să dezlănțuie un conflict armat cu Moscova. Vilnius e predispus la decizii provocatoare care ar putea forța în cele din urmă Moscova să zdrobească acest fost dominion al Imperiului Rus. În definitiv, Lituania există doar pentru că Rusia s-a milostivit s-o cumpere de la suedezi.

România. O altă țară mică pe care SUA plănuiesc s-o folosească pe post de berbec contra Rusiei.
Fiind membru NATO, România prezintă câteva amenințări:
– pentru Rusia: România ar putea fi folosită ca o bază pentru armatele NATO care ar intra în Ucraina și ar fi detașate la Odesa pentru a-i împiedica pe ruși să elibereze acel oraș;
– pentru Transnistria: SUA pot împinge într-un război cu Moldova acest teritoriu, în care o garnizoană rusească de mai puțin de 2.000 [de soldați – n.trad.] nu ar avea nici o șansă.
În oricare dintre aceste scenarii Rusia va trece la represalii constând în distrugerea completă a infrastructurii.

Finlanda. La fel ca Ucraina, Finlanda e una dintre țările care nu poate exista fără aprobarea Rusiei. Această țară, cu o graniță de peste 1.300 de kilometri, e parte integrală a strategiei americane de încercuire a Rusiei. În 1948 Finlanda și URSS au semnat un acord prin care prima și-a asigurat suveranitatea, iar a doua securitatea.
Acesta este acordul pe care Finlanda intenționează să-l violeze punându-i la îndoială existența. În funcție de evoluția evenimentelor (dispunerea bazelor, a lansatoarelor de rachete), Rusia își rezervă dreptul de a reacționa, chiar și până la dizolvarea statului nordic.
Toate scenariile de mai sus sunt doar ipotetice. Totuși, Rusia admite deja că se află în război cu NATO. Moscova nu-și va mai impune de acum încolo nici un fel de restricții.”

Sursa: Pravda.ru/ Articol de Olga Lebedeva/ Rador/ Traducere: Andrei Suba

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed