Reacția ministrului Agriculturii după închiderea piețelor: Avem de făcut două lucruri foarte simple

În contextul închiderii piețelor agroalimentare, ministrul Agriculturii, Adrian Oros face apel la populație să cumpere doar produse românești din marile magazine.

Mai mult, Adrian Oros îi asigură pe femieri, că până cel târziu în luna martie, va interveni cu noi reguli în relația contractuală dintre producători și supermarketuri.

Concret, îi va obliga pe retaileri să plătească marfa proaspătă într-un termen mai scurt, dar și să renunțe la taxele de raft ascunse.

”Avem de făcut două lucruri foarte simple. Să căutăm zilnic doar produse româneşti, iar dacă nu găsim, să nu cumpărăm altceva până când ele nu vor apărea pe raft şi să reeducăm copiii cum fac toate ţările europene şi acasă şi la şcoală, să le spunem că cele mai bune produse sunt produsele româneşti.

Statul poate să facă un singur lucru, să reglementeze relaţia economică contractuală între micul producător şi procesator care în România de regulă este român şi între comerciantul dominant, care în România nu este român”, propune ministrul Adrian Oros.

Pieţelor agroalimentare care funcționau în spaţii închise vor fi închise începând de luni, 9 noiembrie. Asta înseamnă că aproape toate pieţele vor fi închise, pentru că foarte puţine mai funcţionau în aer liber din cauza temperaturilor scăzute.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed