Recomandările MONEY.ro>> Unde mergem în acest weekend

Sâmbătă vă trimitem la teatru. La Metropolis se joacă piesa “Celălalt”, scrisă de dramaturgul francez Florian Zeller şi regizată de Carmen Vestemeanu. În distribuţie: Monica Davidescu, Cristi Iacob şi Octavian Strunilă.

Duminică (14 februarie) puteţi participa la licitaţia de artă a Casei de licitaţii Goldart, care va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară, începând cu ora 10. Printre lucrările scoase la licitaţie se numără “Peisaj ieşean” de Theodor Pallady, “Cap de copil”, de Sabin Bălaşa, “Măşti”, de Harry Guttman, dar şi “Boule de Neige”, de Octav Băncilă. În topul celor mai bine cotate lucrări de artă licitate duminică se află lucrarea “Peisaj ieşean” de Theodor Pallady, evaluată la circa 170.000-180.000 de lei. Următoarea poziţie în top este ocupată de lucrarea “Boule de Neige”, de Octav Băncilă, evaluată la 28.500-29.000 de lei, în vreme de a treia poziţie a clasamentului este ocupată de lucrare “La nisipărie”, de Adam Bălţatu.

De la ora 18, vă invităm la operaFaust”, de Charles Gounod. Tenorul Robert Nagy va interpreta rolul titular din “Faust”, iar opera va fi dirijată de Răsvan Cernat. În distribuţie: Horia Sandu, care îl va interpreta pe Mefisto, Iordache Basalic, Florin Simionca, Crina Zancu. 

Dacă vreţi să vedeţi gravurile celui mai mare ilustrator al operei lui Virgilius, vă recomandăm expoziţia de gravuri realizate de Bartolomeo Pinelli, de la Institutul Cultural Italian, deschisă până pe 25 feruarie. Bartolomeo Pinelli (20 noiembrie 1781 –1 aprilie 1835) a fost gravor şi pictor italian. Pinelli a realizat aproape patru mii de gravuri şi zece mii de desene, ilustrând lucrările ale lui de Virgilius, Dante, Tasso, Ariosto, Cervantes şi Manzoni.

O zi la SPA- terapia Yon Ka

Un loc unde vă puteţi relaxa la finele unei săptămâni agitate este salonul Blues Line din incinta hotelului Athenee Palace Hilton. Aici puteţi opta pentru terapia preferată a vedetelor-Yon Ka. Va veţi desfăta simţurile cu uleiuri esenţiale şi energia solară stocată în plante (lavandă, rozmarin, cimbrişor, mentă, iasomie), precum şi cu elemente complementare din structura acestora: microelemente, vitamine şi acizi din fructe.

Dacă vreţi să mergeţi la un ceai, vă recomandăm ceainăria de nişă Qui One Quint-Tea house & Pipe and Tobacco Salon din Cluj. La un demisol, pe strada Cişmigiu, la numărul 1, găseşti o ceainărie exclusivistă care seamănă cu un muzeu, datorită preţiozităţii exponatelor-în parte, mobilă veche restaurată, în stil baroc şi florentin, care poate fi achiziţionată de cunoscători. Ceainăria funcţionează ca un club cu circuit închis, cu două saloane, din care unul este dedicat consumatorilor de havane. Puteţi alege între diverse sortimente de ceai Demmers, ordonate riguros într-o bibliotecă, pe care le vei servi într-un set de ceai din porţelan de Bavaria.

Pentru pasionaţii de fotografie

Ultima şansă pentru a vizita expoziţia Taylor Wessing Photographic Portrait Prize 2009 de la Galeria Naţională de Portrete din Londra. Ultima zi este duminică, 14 februarie.
Veţi vedea cele mai convingătoare 60 de portrete din cele 6.300 înscrise în competiţie. Cel mai bun fotograf din 2009 şi câştigătorul premiului de 12.000 de lire este Paul Floyd Blake, cu portretul înotătoarei de 13 ani, Rosie Bancroft. Tânăra tărieşte de la 10 luni fără piciorul drept.

Pentru detalii despre expoziţie, intraţi aici.

Competiţia “Best Beard”, din York

Învaţăţi să trăiţi ca un viking în competiţia internaţională “Best Beard”, cunoscută pentru întrecerile de căutări de comori. Festivalul marchează redeschiderea Jorvik Viking Centre, din York, Marea Britanie. Jorvik Viking Centre este cea mai cunoscută destinaţie turistică din Regatul Unit exceptând cosmopolita capitală, Londra.

Detalii aici.

Weekend la Berlin, pentru cineaşti

Cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin prezintă în total peste 400 de lungmetraje, până pe 21 februarie. În cadrul evenimentului concurează anul acesta şi pelicula Eu când vreau să fluier, fluier, regizată de Florin Şerban.

La secţiunea Scurtmetraje, România este prezentă cu filmul lui Adrian Sitaru, Colivia şi Derby, de Paul Negoescu. În Secţiunea Forum, Constantin Popescu prezintă filmul Portretul luptătorului la tinereţe.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed